PSG'nin hocası açıkladı: Messi ayrılıyor

PSG teknik direktörü Christophe Galtier, cumartesi günü sahalarında Clermont'u ağırlayacakları karşılaşmanın, Messi'nin bu stadyumdaki son maçı olacağını kaydetti. Galtier, haberi, "Futbol tarihinin en iyisine teknik direktörlük yaptım. Bu gurur vericiydi." ifadeleriyle duyurdu.

SPOR 01.06.2023, 16:27 02.06.2023, 09:22 Hakan Öksüz
PSG'nin hocası açıkladı: Messi ayrılıyor

İspanyol devi Barcelona'da başarıdan başarıya koşan Messi, Şampiyonlar Ligi ve La Liga dahil birçok kupa sevinci yaşamış, Ağustos 2021'de bedelsiz olarak Fransız ekibi PSG'nin kadrosuna dahil olmuştu. PSG'de de iyi bir performans sergileyen Messi, takıma Şampiyonlar Ligi'ni kazandıramadığı için eleştiriliyordu.

Galtier: "Clermont maçı son olacak"

Arjantinli süperstarın sezon sonu PSG'den ayrılıp ayrılmayacağı merak ediliyordu. Messi'nin geleceğiyle ilgili açıklama, PSG teknik direktörü Christophe Galtier'den geldi. Clermont maçı öncesi gazetecilerin sorularına cevap veren Galtier, "Messi'ye, futbol tarihinin en iyisine teknik direktörlük yaptım. Bu benim için gururdu. Clermont maçı, maalesef Messi'yi Parc des Princes'te göreceğimiz son karşılaşma olacak." dedi.

Messi'nin PSG performansı

2022 Dünya Kupası'nda gösterdiği performansla Arjantin Milli Takımı'nın şampiyonluğa uzanmasında büyük pay sahibi olan Messi, PSG'de istediği etkiyi yaratamadı. Fransız ekibinin formasıyla çıktığı 74 maçta 32 gol, 35 asistlik performans sergileyen Arjantinli yıldız, takıma Şampiyonlar Ligi'ni kazandıramadı.

İzin almadan Arabistan'a gitmiş, kadro dışı bırakılmıştı

Bu sezon Bayern Münih'e elenerek Şampiyonlar Ligi hayallerini gelecek sezona bırakan PSG'de taraftarlar, Messi'yi ıslıklamıştı. PSG yönetiminden izin almadan Suudi Arabistan'a gittiği için iki hafta kadro dışı bırakılan Messi, özür dilemesinin ardından takıma dönmüştü. Messi'nin isteksiz tavırları, PSG taraftarını çileden çıkarmıştı.

Yorumlar (0)