Protesto ederek sahayı terk etti!

Portekiz'de ırkçılığa tepki gösteren Malili futbolcu Moussa Marega sahayı terk etti.

SPOR 17.02.2020, 07:32
Protesto ederek sahayı terk etti!

Porto'nun Malili futbolcusu Moussa Marega, deplasmanda oynanan Vitoria Giumaraes maçında rakip taraftarların kendisine yönelik ırkçı tezahüratları protesto ederek sahadan çıkıp soyunma odasına gitti.

Portekiz 1'inci Futbol Ligi'nin 21'inci haftasında oynanan Vitoria Giumaraes-Porto maçında tribünlerden yapılan ırkçı tezahüratlara sinirlenen ve tepki gösteren Porto'nun Malili futbolcusu Moussa Marega, ırkçı tezahüratları protesto ederek sahayı terk etti ve soyunma odasının yolunu tuttu.

Karşılaşmada 1-1'lik eşitliği bozan ve 60'ıncı dakikada takımına galibiyeti getiren golü atan Malili futbolcu Moussa Marega, rakip taraftarların kendisine yönelik ırkçı tezahüratlarına 11 dakika tahammül gösterebildi.

Porto'nun Malili futbolcusu Moussa Marega, maçın 71'inci dakikasında ırkçı tezahüratlara dayanamayarak tepki gösterdi ve ırkçı tezahüratları protesto ederek soyunma odasına gitti.

"Bu, utanç verici"

Malili futbolcu Moussa Marega gerek takım arkadaşları, gerekse rakip futbolcuların kendisini sakinleştirme ve durdurma girişimlerini dinlemeyerek, ırkçı tezahüratı yapan taraftarlara ve herhangi bir müdahalede bulunmayan hakemlere tepki göstermek için "Bu, utanç verici" diye bağırdı ve sahayı terk etti.

Malili futbolcu Moussa Marega, sahadan çıkarken rakip takım taraftarlarına el hareketi yaparak da karşılık verdi.

Porto Teknik Direktörü Sergio Conceiçao ise Malili futbolcu Moussa Marega'nın yerine Manafa'yı oyuna soktu.

Porto, karşılaşmayı Marega'nın golüyle 2-1 kazanarak deplasmandan 3 puanla ayrıldı.

"Üzüntü verici"

Porto Teknik Direktörü Sergio Conceiçao, maçın ardından yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, Malili futbolcu Moussa Marega'ya yönelik ırkçı tezahüratları "üzüntü verici" olarak değerlendirdi.

Teknik Direktör Sergio Conceiçao, şunları söyledi:

"Bu tip şeyler olduğunda maç arka planda kalır. Hepimiz öfkeliyiz. Bunu yapanlar küçük bir grup da olsa, sahaya ısınmak için çıktığımızdan itibaren Marega'ya hakaret edildi. Biz, milliyetine, boyuna, saç rengine, ten rengine bakılmaksızın bir aileyiz. Biz insanız, saygıyı hak ediyoruz. Bugün burada olanlar talihsizlikti."

"Tolerans gösterilemez"

Portekiz'deki sol hükümetin üyeleri de Malili oyuncu Moussa Marega'nın uğradığı ırkçı sözlü saldırıya "tolerans gösterilemeyeceğini" belirterek, sorumluların cezalandırılacağını duyurdu.

"Irkçı aptallar"

Bu arada Malili futbolcu Moussa Marega, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, kendisine ırkçı tezahürat yapanlar için "ırkçı aptallar" ifadesini kullanırken, hakemlere yönelik de "Ayrıca hakemlere beni savunmadıkları ve sarı kart gösterdikleri için teşekkür ediyorum, çünkü ten rengimi savunuyorum." dedi.

Yorumlar (0)