Prens Selman, Newcastle United'ı istiyor!

Uluslararası alanda bozulan imajını spor organizasyonlarıyla düzeltmeyi hedefleyen Suudi Arabistan, İngiltere Premier Lig takımlarından Newcastle United'ın yeni sahibi olmaya çok yakın...

SPOR 28.01.2020, 16:55 28.01.2020, 17:30
Prens Selman, Newcastle United'ı istiyor!

İngiliz basınında yer alan haberlerde, Newcastle United'ın sahibi Mike Ashley ile Suudi Arabistan'a ait devlet fonu PIF (Arab state's Public Investment Fund) arasında yürütülen görüşmelerde büyük oranda ilerleme kat edildi.

Ligde 30 puanla 14. sırada bulunan Newcastle takımının yaklaşık 350 milyon sterlin karşılığında el değiştireceği düşünülüyor.

Ashley'nin 2007'de 134 milyon sterline satın aldığı Newcastle United, bugüne kadar iki kez Premier Lig'den düştü.

2013'de Sheffield United'ın yarısına ortak olan Suudi prens Abdullah bin Mosaad bin Abdulaziz Al Saud, geçtiğimiz yıl şubat ayında kulübün tamamını satın almıştı.

Spor üzerinden makyaj hedefleniyor

Riyad yönetimi dünyada büyük darbe alan imajını düzeltmek amacıyla spor organizasyonlarına büyük yatırımlar yapıyor.

Suudi Arabistan yönetimi Batılı devletlerle daha iyi ilişkiler kurmak, insan hakları kuruluşlarına hoş görünmek ve uluslararası arenada düştüğü tamiri imkansız durumdan kurtulmak amacıyla, ses getiren spor organizasyonlarına ev sahipliği yapmaya başladı.

Tenis turnuvaları, boks maçları, kadın Amerikan güreşi organizasyonlarına ev sahipliği yapan Suudi Arabistan, son olarak Barcelona ve Real Madrid'in de mücadele ettiği İspanya Kral Kupası'nın yanı sıra Dakar Rallisi'ne ev sahibi olmuştu.

Suudi Arabistan'ın İspanya Kral Kupası'nın 3 yıl boyunca bu ülkede organize edilmesi için 120 milyon Euro, Dakar Rallisi'nin organizasyonu için 15 milyon Euro, Büyük Britanyalı boksör Anthony Joshua ile Meksika asıllı ABD'li Andy Ruiz arasındaki unvan maçı için de 100 milyon dolar harcadığı ileri sürüldü.

Yorumlar (0)