Prens Selman'ın çılgın projesi!

Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman'ın iki yıldır gizli olarak ilerlettiği projenin detayları ortaya çıktı.

SPOR 04.12.2019, 13:07
Prens Selman'ın çılgın projesi!

Andy Ruiz Jr. ile Anthony Joshua'nın kozlarını paylaşacağı Dünya Ağır Siklet Boks Unvan karşılaşması tüm dünya tarafından büyük bir heyecanla bekleniyor.

Ringlerin iki önemli ismi, 6 Aralık Cumartesi günü karşılaşacak. Saat 19.00'da başlayacak karşılaşma S Sport Plus ekranlarından izlenebilecek.

Suudi Arabistan'da gerçekleşecek olan bu tarihi maçın popülaritesi, ülkede yeni bir projenin gündemde yer almasına neden oldu.

Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman, yeni bir spor şehri için çalışmalarına başladı.

Andy Ruiz Jr- Anthony Joshua karşılaşmasının tüm dünya tarafından gördüğü ilgiyi fırsat bilen Muhammed bin Selman, söz konusu spor şehri projesi için dudak uçuklatacak bir bütçeye yer verdi.

Suudi Arabistan'ı, bu mücadelenin ardından spor organizasyonları için bir cazibe merkezi haline getirmek isteyen Selman'ın çalışmalara iki yıl önce başladığı ortaya çıktı.

Muhammed bin Selman'ın, bahsi geçen spor şehri projesi için yaklaşık 400 milyar sterlin bütçe ayırdığı iddia edildi.

Hükümet, spor şehrinin yönetiminin ülkenin geri kalanından bağımsız olarak bir nevi özerk yapı olmasının planlarını yapıyor.

Bu özerklik paketinde, şehirde alkolün serbest olması ve kadınların daha özgürlükçü haklara sahip olması gibi maddeler bulunuyor.

Neom adı verilecek olan komplekste sporseverlerin alkol kullanımı serbest olacak.

Kadınlar ve işçiler de Suudi Arabistan'ın genelinin aksine burada daha geniş haklara tabii tutulacaklar.

Suudi Arabistan'ın 2030 vizyon paketi kapsamında hayata geçirilecek olan şehrin yüzünün Batı'ya dönük olacağı belirtiliyor.

Suudi Hükümeti bu paketle beraber uluslararası vitrince insan haklarına saygı gösterilmediği yönündeki algıyı da yıkmak istiyor.

Muhammed bin Selman'ın sadece ülkenin marka değerine yatırım yapmak istemiyor.

Selman, bu projeyle beraber ülke ekonomisinin petrole olan bağımlılığını azaltmayı hedefliyor.

Turizm, reklam ve gibi gelir kalemlerine oldukça güvenen Selman, ülkeye alternatif bir gelir kaynağı yaratacak.

Suudi Arabistan günümüzde global spor etkinliklerine ev sahipliği yapmakta oldukça zorlanıyor.

Özellikle Formula 1, kadın, işçi ve basın haklarının yetersizliği nedeniyle Suudi Arabistan'da yarış organize edemiyor.

Formula 1 yayın haklarının sahibi lan Liberty Media en son  Suudi yetkililerden kadın haklarında eşitlik, işçilerin şartlarında iyileştirme ve basın özgürlüğünde ilerleme kaydedilmesi talebinde bulunmuştu.

Diğer yandan İspanyol televizyon kanalı RTVE ise Cidde'de gerçekleşecek  olan ve Barcelona-Real Madrid-Atletico Madrid-Valencia'nın katılacağı İspanya Süper Kupası'nı yayınlamayı kabul etmemişti.

 

Yorumlar (0)