Premier Lig ekiplerine mektup: "Satışı kabul etmeyin"

Newcastle United'ın Suudi Arabistan Veliaht Prensi Mohammed bin Salman'a satılma girişimi Premier Lig'de kriz yarattı.

SPOR 22.04.2020, 16:09
Premier Lig ekiplerine mektup: "Satışı kabul etmeyin"

Premier Lig ekiplerinden Newcastle United’ı satın almak için 300 milyon pound ödeyen Suudi Arabistan Veliaht Prensi Mohammed bin Salman, İngiltere'de olay oldu.

Premier Lig yayıncı ortaklarından beIN Sports ve Uluslararası Af Örgütü, Newcastle'ın satışının kabul edilmemesini istedi.

BeIN Sports Premier Lig ekiplerine mektup göndererek, Newcastle United’ın Prens Salman’a satılmasının, ligin imajını kötü yönde etkileyeceğini söyledi.

Premier Lig ekiplerine gönderilen ve beIN Sports’un CEO’su Yousef Al-Obaidly’nin imzasını taşıyan mektupta şu ifadeler yer aldı:

“Premier Lig oluşumunun uzun süreli ortaklarından olarak bu kararı alırken çok dikkatli olmanız konusunda sizleri uyarıyoruz. Suudi Arabistan, dünyadaki en büyük korsan yayın portallarından biri olan beoutQ’nun sahibi… Bunun gibi daha birçok illegal kazanç yollarına giden bir oluşumun, Premier Lig ile anılması, markaya büyük zarar verecektir. Bilindiği üzere korsan yayınların durdurulması için şimdiye kadar Premier Lig tarafından Suudi Arabistan’da açılan davalar da sonuçsuz kaldı.

Premier Lig’in uluslararası yayın hakları için 3 yılda 500 milyon pound’un üzerinde yatırım yaptık. Böyle önemli bir karar alınırken, bizim de fikirlerimize önem verileceğini düşünüyoruz. Newcastle United gibi İngiltere’nin en köklü kulüplerinden birinin, kendi vatandaşlarına yaptığı adil olmayan davranışlar ve maddi çıkar sağlamak için başvurduğu hukuk dışı yollar ile tanınan bir ülke olan Suudi Arabistan’ın yönetimine verilmesi, Premier Lig markasına büyük zarar verebilir.

Korona virüs nedeniyle kulüplerin büyük zarara uğradığının farkındayız. Bu zararı en aza indirmek için elimizden geleni yapacağız. Ancak bu zarardan kurtulmak için Premier Lig’in değerli bir kulübünün kontrolünü, dünyada korsan yayıncılığın en büyük platformu haline gelen, yılda milyonlarca kişiye IPTV üyelikleri sağlayan bir oluşumun merkezinde olan Suudi Arabistan yönetimine verirken, bir kez daha düşünmenizi istiyoruz.”

Uluslararası Af Örgütü de, Suudi Arabistan yönetiminin uyguladığı insan hakları ihlallerine vurgu yaparak, bu satışa karşı çıktığını ve Mohammed bin Salman’ın ülkesindeki insan hakları ihlallerini futbol ile kapatmaya çalıştığını belirtti.

Yorumlar (0)