Premier Lig'de tartışılan liste: 'Kral' yok

İngiltere'de PFA (Profesyonel Futbolcular Derneği), Premier Lig'de sezonun en iyi futbolcusu ödülü için yarışacak olan adayları duyurdu. Söz konusu listede, Mohamed Salah ile birlikte gol krallığını paylaşan Heung-min Son'a yer verildi.

SPOR 01.06.2022, 23:30
Premier Lig'de tartışılan liste: 'Kral' yok

Manchester City'nin şampiyonluğuyla sona eren İngiltere Premier Lig'de 2021-22 sezonun en iyi futbolcusu ve en iyi genç futbolcusu ödülleri için listeler paylaşıldı.

Liverpool'dan üç isim listede

PFA tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, sezonun en iyi futbolcusu ödülü için duyurulan listede, Liverpool'dan Salah, Sadio Mane ve Virgil van Dijk yer aldı.

Atlı kişiden oluşan listeyi tamamlayan diğer oyuncular ise Manchester United'dan Cristiano Ronaldo, Manchester City'den Kevin De Bruyne ve Tottenham'dan Harry Kane oldu. 

Gol kralı listede yok 

Duyurulan listede sezonu Salah ile birlikte gol krallığını paylaşarak sonlandıran Son yer almadı. Her iki futbolcu da geçtiğimiz sezonu 23 golle tamamlamıştı.

Foden bu ödülü de kazanabilir 

Sezonunu en iyi genç futbolcusu ödülü için duyurulan listede ise Manchester City'den Phil Foden, Chelsea'den Reece James, Aston Villa'dan Jacob Ramsey, Crystal Palace'tan Conor Gallagher, Arsenal'dan Bukayo Saka ve Emile Smith Rowe yer aldı. 

Öte yandan, Premier Lig yönetimi tarafından yılın en iyi genç futbolcusu ödülüne Foden layık görülmüştü. 

Yorumlar (0)