Premier Lig'de Erling Haaland fırtınası!

Temmuz ayında Alman ekibi Borussia Dortmund'dan İngiliz devi Manchester City'ye transfer olan Erling Haaland, Premier Lig'i sallıyor. Çıktığı 6 lig maçında 10 gol atan Haaland, Avrupa'da yeni sezonun en skorer ismi oldu.

SPOR 04.09.2022, 17:04 Hakan Öksüz
Premier Lig'de Erling Haaland fırtınası!

Norveçli gol sihirbazı Erling Haaland, son yıllarda popülaritesini artırdı. Bir zamanlar Trabzonspor'da top koşturan Alexander Sörloth ile milli takımdan arkadaş olan Haaland, Bundesliga'nın ardından dünyanın en zorlu futbol ligi olarak kabul edilen Premier Lig'i de sallıyor. 

Temmuz ayında 60 milyon euro bonservis bedeliyle Borussia Dortmund'dan Manchester City'ye giden 22 yaşındaki yıldız futbolcu, attığı gollerle teknik direktör Pep Guardiola'nın gözdesi oldu. Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak isteyen Manchester City'nin golcü ismi, Premier Lig'deki rakiplerine korku dolu anlar yaşatıyor.

6 maçta 10 gol, 1 asist!

Premier Lig'de çıktığı 6 maçta 10 gol ve 1 asistle oynayan Erling Haaland, kısa zamanda Manchester City taraftarının gözdesi oldu. Premier Lig'de 6 haftanın ardından 10 golle zirvede yer alan Haaland, şimdiden gol krallığı yarışının favorisi haline geldi. Haaland'ın ligde çıktığı mücadelelerde sadece Bournemouth takımına gol atamadı.

Norveçli golcü sadece İngiltere'de değil, diğer Avrupa liglerinde de şu an için en golcü oyuncu konumunda bulunuyor. Endonezya Ligi'nde top koşturan Matheus Pato, 8 golle Haaland'ı takip ediyor. PSG'nin top cambazları Neymar ve Mbappe, bu sezon attıkları 7 golle Norveçli oyuncuyu takip ediyor.

Dortmund'da gol canavarına dönüştü

Bryne FK Kulübünün altyapısından yetişen Erling Haaland, Molde ve Salzburg'daki performansıyla adından söz ettirdi. 2022'de 20 milyon euro bonservis bedeliyle Alman ekibi Borussia Dortmund'a transfer olan Haaland, burada adeta gol canavarına dönüştü. 

Borussia Dortmund formasıyla çıktığı 89 maçta 86 gol ve 23 asistle oynayan Norveçli forvet, devlerin radarına girdi. Transfer döneminde adı Real Madrid ile de anılan Haaland, Pep Guardiola'nın takımı Manchester City'yi seçti.

Yorumlar (0)