'Potanın Perileri' doludizgin

Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı, FIBA 2023 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'ndeki dördüncü karşılaşmasında misafir ettiği Slovenya'yı 80-74'lük skorla yendi.

SPOR 27.11.2022, 21:30 28.11.2022, 13:53
'Potanın Perileri' doludizgin

Maçın ilk periyodunda rakibine kıyasla hücumda ve defansta kontrollü oynayan Türkiye, bu çeyreği 26-18'lik skorla önde kapattı.

Karşılıklı atılan basketlerle geçilen ikinci periyotta Potanın Perileri, ilk periyottaki üstünlüğünü korudu ve devreye 43-37'lik skorla üstün girdi.

Üçüncü ve dördüncü periyotta rakibinin öne geçmesine imkan vermeyen milliler, salondan 80-74'lük skorla galip ayrıldı.

Hidayet Türkoğlu'ndan kutlama

TBF (Türkiye Basketbol Federasyonu) Başkanı Türkoğlu, dörtte dört yapan Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı'nı kutladı. 

Türkoğlu, ay-yıldızlı ekibin Mersin'de Slovenya'yı 80-74 mağlup ettiği müsabakanın akabinde kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, "FIBA 2023 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde çıktığımız dört karşılaşmanın dördünü de kazanarak büyük bir avantaj yakalıyoruz. Milli basketbolcularımızı, Slovenya karşısındaki iyi oyunları ve galibiyetleri için tebrik ediyorum. Bugün bizleri yalnız bırakmayan Mersinli sporseverlere de yürekten teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi. 

Yorumlar (0)