Portekiz devlerine soruşturma: 3 büyük kulübe polis baskını

Portekiz'in ünlü futbol kulüpleri Sporting Lizbon, Porto ve Benfica vergi kaçakçılığı suçlamalarıyla ilgili olarak savcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ofislerinde arama yapıldı.

SPOR 18.05.2023, 11:48 19.05.2023, 17:46
Portekiz devlerine soruşturma: 3 büyük kulübe polis baskını

Portekiz'in üç büyük ekibiyle ilgili gerçekleştirilen soruşturma çerçevesinde yapılan aramalara 250 kadar personel katılım sağladı.

Konu ile ilgili savcılık tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmede, Sporting Lizbon, Porto ve Benfica’nın hukuk ve muhasebe işleri ile ilgilenen 60 kadar şirketin ofislerinde arama sağlandığı bilgisi paylaşıldı.

Birçok suçtan işlem sağlanıyor

Portekiz savcılığı, Benfica, Porto ve Sporting Lizbon kulüpleriyle ilgili yürüttüğü soruşturmada, bu üç kulübün mali ve sosyal yardımlarıyla ilgili olarak yaklaşık 58 milyon euro değerinde gayrimeşru göstergelerin bulunduğunu tahmin ediyor.

Soruşturma, iş sözleşmelerinin imzalanması veya yenilenmesi, komisyon ödemeleri ve imaj haklarının kullanılması gibi durumlarda aracılara yapılan ödemeler üzerinde odaklanıyor. Savcılık, bu ödemelerin vergi kaçırma, Sosyal Güvenlik dolandırıcılığı ve para aklama gibi suçlarla ilişkili olduğunu iddia ediyor.

Yorumlar (0)