Pirlo'dan Fatih Terim sorusuna cevap

Fatih Karagümrük, İtalyan teknik adam Andrea Pirlo ile resmi sözleşme imzaladı. Pirlo, Milan takımında oynarken bir süre hocalığını yapan Fatih Terim hakkında biyografi kitabında yönelttiği eleştirilere dair bir soruyu da cevap verdi. Kitapta ne yazdığını tam olarak anımsamadığını kaydeden İtalyan çalıştırıcı, "Çünkü üstünden seneler geçti. Buraya geldiğimde böyle bir şeyden söz ettiler fakat belki çevirirken farklı yansıtıldı. Yalnızca birkaç ay birlikte çalışma fırsatım oldu. Ona karşı iyi hislerim var." sözlerini sarf etti.

SPOR 13.06.2022, 21:57
Pirlo'dan Fatih Terim sorusuna cevap

VavaCars Fatih Karagümrük, İtalyan teknik direktör Pirlo ile resmi sözleşme imzaladı.

"Kulüp ile aynı noktada birleştik"

Pirlo, kulübün kendisine gösterdiği ilgi için teşekkürlerini ileterek, "Umarım başarılarla dolu bir sezon geçiririz." dedi.

Süper Lig'i yakından takip ettiğini ve futbolu çok sevdiğini aktaran Pirlo, "Bu takımda İtalyanların oynadığını da biliyordum. Bir süre evvel görüşmeler başladı. Buraya gelebilmek benim için oldukça önemliydi. Kulübün hedefleri benim çok ilgimi çekti. Ben de kulübün sahip olduğu isteklere sahiptim ve bir noktada birleştik." şeklinde konuştu.

Futbolculuk kariyeri boyunca önde gelen takımlarda forma şansı bulduğunu ve futbol camiasında önemli bağlara sahip olduğunu kaydeden Pirlo, gerektiği zaman tüm bu ilişkilerini kullanacağını ifade etti.

"Çok mutluyum"

İtalyan çalıştırıcı, futbolu yakından izlediğinin altını çizerek, şöyle devam etti:

"Benim ülkemde futbol oynayan Türk oyuncuları izliyordum. Buraya gelen İtalyan teknik direktörleri de yakından izliyordum. O yüzden Türkiye'ye gelmek ilgimi çekiyordu. Diğer takımlarda oynayan futbolcular hakkında konuşmaktan hoşlanmıyorum, takımımdaki futbolcuları tanımak istiyorum. Göreve bir an evvel başlamak istiyorum. Kazanabilmek için oynamak gerekiyor. Ben de elimden geldiğinde bunu yapacağım."

Ülkemizde kendisine yönelik olarak kullanılan 'Başbakan' lakabını ilk defa duyduğunu belirten Pirlo, diğer takımların da kendisine yoğun ilgi gösterdiğini söyleyerek, "An itibarıyla burada olmaktan ötürü çok mutluyum. Benim kendime özgü bazı yöntemlerim var. Futbolculara göre ne gerekiyorsa onu yapacağız. Transfer için faaliyet yapmaya zamanımız var." yorumunda bulundu.

"Çevirirken farklı yansıtıldı"

Pirlo, Milan takımında oynarken bir süre hocalığını yapan Fatih Terim hakkında biyografi kitabında yönelttiği eleştirilere dair bir soruya da cevap verdi.

Kitapta ne yazdığını tam olarak anımsamadığını kaydeden Pirlo, "Çünkü üstünden seneler geçti. Buraya geldiğimde böyle bir şeyden söz ettiler fakat belki çevirirken farklı yansıtıldı. Yalnızca birkaç ay birlikte çalışma fırsatım oldu. Ona karşı iyi hislerim var." sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)