Pınar Karşıyaka, FIBA Avrupa Kupası'nda farklı ilerliyor!

Basketbol FIBA Erkekler Avupa Kupası 2. tur L Grubu 3. hafta karşılaşmasında deplasmanda Bahçeşehir Koleji'ni 100-68 mağlup eden Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, grup birinciliği için önemli bir avantaj elde ettiklerini dile getirdi.

SPOR 09.01.2020, 10:32 12.01.2020, 15:23
Pınar Karşıyaka, FIBA Avrupa Kupası'nda farklı ilerliyor!

Sarıca, basketbol şubesinin internet sitesinde yer alan haberde, ING Basketbol Süper Ligi'nde, THY Avrupa Ligi lideri Anadolu Efes'e karşı yaşadıkları yenilgiden sonra çok önemli bir galibiyet elde ettiklerini belirtti.

Anadolu Efes'e karşı yaşadıkları yenilginin kendilerinde bir hasar oluşturmadığını ifade eden Sarıca, şu açıklamalarda bulundu:

"Oyuncularımın karakter koymasıyla çok net ve iyi basketbol oynayarak bir galibiyet elde ettik. İlk yarı 16 asistimiz vardı, maçı da 27 asist ile tamamladık. Yedi oyuncumuz maçı çift haneli skor ile tamamladı. Bunlar takım içerisindeki düzenler ile ilgili önemli hadiseler. Grup birinciliği için önemli bir avantaj elde ettik, umarım devamını sağlayacağız. Tüm oyuncularımı canı gönülden tebrik ederim."

Pınar Karşıyaka, FIBA Erkekler Avrupa Kupası'nda birinci turdan itibaren art arda 8. galibiyetini elde etti. L Grubu'nun üçüncü haftasını da zirvede tamamlayan yeşil-kırmızılılar, gruptaki 4. karşılaşmasında 22 Ocak Çarşamba günü İzmir'de Hollanda temsilcisi ZZ Leiden'la karşı karşıya gelecek.

İkinci turdaki 16 takımdan Ukrayna'dan Kiev Basket de Pınar Karşıyaka gibi grubundaki 3 maçını da kayıpsız tamamladı.   

İzmir ekibi, ING Basketbol Süper Ligi'nde 11 Ocak Cumartesi günü Teksüt Bandırma'yı ağırlayacak.

Yorumlar (0)