Pınar Karşıyaka'da FIBA Avrupa Kupası'nda çeyrek final heyecanı!

Basketbol FIBA Erkekler Avrupa Kupası L Grubu 4. hafta karşılaşmasında Hollanda ekibi Leiden'ı 112-76 mağlup ederek çeyrek finali garanti altın lan Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, ikinci yarıda oynadıkları oyundan çok memnun olduğunu ifade etti.

SPOR 23.01.2020, 10:20
Pınar Karşıyaka'da FIBA Avrupa Kupası'nda çeyrek final heyecanı!

Sarıca, açıklamasında Leiden maçının ilk yarısında farkı yakaladıktan sonra düşüş yaşadıklarını dile getirdi.

Bu düşüşte uzun süre maç yapmamanın da etkisi olduğunu ifade eden Sarıca, şu açıklamalarda bulundu:

"İkinci yarıda oynadığımız oyundan çok memnunum. Kazanmak önemli, aynı ciddiyetle ve güzel basketbol oynamak önemli. Bundan dolayı tüm takımımı kutluyorum. Şimdi artık hafta sonu oynayacağımız lig maçına odaklanacağız. Taraftarlarımıza da tekrar gelip bizi destekledikleri için teşekkür ediyorum." 

Namağlup iki takımdan

Pınar Karşıyaka, kupanın ikinci turunda yer alan 16 takım içerisinde K Grubu'ndaki Ukrayna ekibi Kiev Basketbol'la namağlup iki ekipten biri olarak yolunda ilerliyor.

Kiev Basketbol ve aynı grupta yer alan Letonya'dan Ventspils'le çeyrek finale kalmayı garantileyen yeşil-kırmızılı ekip, çeyrek finalde bu iki takımdan biri ile karşı karşıya gelecek.

Organizasyonda geçtiğimiz yıl da çeyrek finale kalma başarısı gösteren yeşil-kırmızılı takım, kupayı müzesine götüren İtalyan ekibi Dinamo Sassari'ye yenilerek yarı final vizesi alamamıştı.

Yorumlar (0)