PFDK’dan şampiyon Trabzonspor’a rekor para cezası

TFF’ye bağlı PFDK, 38 sene sonra şampiyon olan Trabzonspor’a rekor para cezası kesti. Para cezasının sebebinin ise Fraport TAV Antalyaspor müsabakası olduğu öğrenildi.

SPOR 06.05.2022, 09:49 07.05.2022, 15:55
PFDK’dan şampiyon Trabzonspor’a rekor para cezası

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bünyesinde faaliyet gösteren Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trabzonspor’a rekor oranda para cezası kesti. Fraport TAV Antalyaspor müsabakasında yaşananlardan dolayı kesilen para cezalarının toplam oranının 600 bin TL olduğu kaydedildi. 



Taraftarların sebep olduğu taşkınlıklar yüz binlere mal oldu

Bordo mavili taraftarların sebep olduğu olaylar sebebiyle kulübe 368 bin TL para cezası uygulandı. Müsabaka sırasında merdiven boşluklarının boş bırakılmaması sebebiyle de 50 bin TL ceza uygulandı. Kulüp ve taraftarların TFF talimatlarına aykırı hareket ettiği belirtilere 32 bin TL değerinde daha ceza kesildi. Öte yandan kulübün başkanının birinci güvenlik bariyeri dahilinde yayıncı kuruluş haricinde kuruluşlara röportaj vermesi sebebiyle de 150 bin TL değerinde para cezası uygulandı. Kulübe kesilen toplam ceza 600 bin TL oldu. 



Bazı taraftarların kombine bilet kartları da bloke edildi

Maç sırasında bazı taraftarların taşkınlık çıkardığı, uygunsuz tezahüratlarda bulunduğu ve kurallara uymadığı ifadesiyle kimliği tespit edilen kişilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının da bloke edildiği kaydedildi. Bu taraftarlar bir sonraki iç maçta stada giremeyecek.

Yorumlar (0)