PFDK’dan 16 kulübe dudak uçuklatan ceza

PFDK, dün gerçekleştirdiği toplantının sonuçlarını yayınladı. Bu toplantıda tam 16 kulübe, bazı futbolculara ve kulüp çalışanlarına para cezası uygulandı. 

SPOR 15.04.2022, 10:34 16.04.2022, 10:16
PFDK’dan 16 kulübe dudak uçuklatan ceza

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), kulüplere verilecek cezalar hakkında önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının sonuçları ise şu şekilde açıklandı:

1-GZT Giresunspor’un kaleci antrenörü İlker Avcıbay’ın 10 Nisan günü oynanan Malatyaspor maçında rakip takım taraftarlarına yönelik hakareti sebebiyle 2 resmi maçta yedek kulübesi ve soyunma odasına giriş yasağı ve 13 bin TL para cezası uygulanacak. GZT Giresunspor görevlisi Onur Dik’in de aynı maçta rakip takım taraftarlarına yönelik hakareti sebebiyle 21 gün hak mahrumiyeti cezası uygulanacak. 

2-Göztepe A.Ş.’nin 9 Nisan günü oynanan Kayserispor maçında taraftarların sebep olduğu kötü ve çirkin tezahüratlar sebebiyle doğu tribün 213 blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kartları bloke edilecek ve sonraki müsabakaya girişleri engellenecek.

3-Fenerbahçe A.Ş.’nin 10 Nisan günü oynadığı Galatasaray maçında taraftarlarının sebep olduğu kötü ve çirkin tezahüratlar sebebiyle kuzey tribün, maraton üst tribün ve maraton alt tribünde yer alan seyircilerin elektronik bilet kartları bloke edilecek ve bu taraftarlar, bir sonraki müsabakaya giriş yapamayacak. Ayrıca bu maçta taraftarların sebep olduğu saha olayları sebebiyle Fenerbahçe A.Ş.’ye 32 bin TL para cezası uygulanacak.

4-Beşiktaş A.Ş.’nin 9 Nisan günü oynadığı Aytemiz Alanyaspor maçında taraftarların sebep olduğu kötü ve çirkin tezahüratlar sebebiyle ve bu eylemlerin aynı sezon içerisinde 7’nci kez gerçekleştirilmesi sebebiyle kulübe 300 bin TL para cezası uygulanacak. Ayrıca Baba Hakkı doğu alt tribünü ile Spor Toto kuzey alt tribünü seyircilerinin elektronik bilet kapsamındaki kartları bloke edilecek olup bu taraftarlar bir sonraki müsabakaya katılamayacak. Aynı müsabakada tarafların sebep olduğu saha olayları sebebiyle de 32 bin TL para cezası uygulanacak.

5-Hatayspor futbolcusu Ruben Tiago Rodrigues Ribeiro’nun 11 Nisan günü oynanan Fraport TAV Antalyaspor maçında rakip takımın sporcusuna yönelik ciddi faulü sebebiyle 2 resmi müsabakadan men edilmesine karar verildi.



6-Konyaspor’un 9 Nisan Çaykur Rizespor maçındaki sebebiyle 32 bin TL para cezası kesilecek. Aynı müsabakada Konyaspor’un futbolcusu Amar Rahmanovic’in müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketleri sebebiyle 4 resmi müsabakadan men edilmesine ve 17 bin 500 TL’lik para cezası kesilmesine karar verildi. Yine aynı maçta Konyaspor’un resmi internet sitesinde yer alan açıklamalarda sportmenliğe aykırı hareket uygulanması sebebiyle 100 bin TL para cezası uygulandı. Yine aynı müsabakada Konyaspor Kulübü Başkanı fatih Özgökçen’in kulüp resmi internet sitesinde yer alan açıklamalarının sportmenliğe aykırı olması sebebiyle 25 bin TL para cezası uygulanmasına karar verildi.

7-Adana Demirspor A.Ş.’nin 10 Nisan günü oynanan Altay maçında taraftarların sebep olduğu saha olayları sebebiyle 32 bin TL para cezası kesildi.

8-Denizlispor’un 10 Nisan günü oynadığı Tuzlaspor maçında taraftarların sebep olduğu kötü ve çirkin tezahüratlar sebebiyle ve bu eylemin aynı sezon içinde 3’üncü kez tekrarlanması sebebiyle kulübün 20 bin TL ceza ödemesine; kapalı tribün üst ve maraton tribünde yer alan seyircilerin elektronik bilet kartlarının bloke edilmesine ve sonraki müsabakalara katılmamalarına karar verildi. Ayrıca kulübe, taraftarların sebep olduğu saha olayları sebebiyle 16 bin TL para cezası uygulanacak.

9-Tuzlaspor A.Ş.’nin çalışanlarından Muhammed Ali Kanıçok’un 10 Nisan günü oynanan Denizlispor maçında rakip takım taraftarlarına yönelik sportmenliğe aykırı davranışları sebebiyle 1 maç yedek kulübesi ve soyunma odasına giriş yasağına ve 6 bin 500 TL para cezası ödenmesine karar verildi.

10-Ümraniyespor’un 9 Nisan’da oynadığı MKE Ankaragücü maçında taraftarların kötü ve çirkin tezahüratlarda bulunması ve bu durumun aynı sezon içerisinde ilk kez yaşanması sebebiyle kulübe ihtar cezası verildi. Ayrıca aynı maçta maraton tribünde yer alan seyircilerin elektronik bilet kartları bloke edilerek bir sonraki maça girişleri engellendi.

11-MKE Ankaragücü’nün 9 Nisan günü oynadığı maçta futbolcu Kwabena Owusu’nun ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi ile çift sarı kart görmesi sebebiyle bulunmaması gereken müsabaka dışında ayrıca 2 resmi müsabakaya daha çıkmamasına ve 4 bin 500 TL para cezası ödemesine karar verildi.



12-Menemenspor antrenörü Mehmet Ali Beşel’in 10 Nisan günü oynanan İstanbulspor A.Ş. maçında sportmenliğe aykırı hareket etmesi sebebiyle 1 resmi müsabakada yedek kulübesine ve soyunma odasına giriş yasağı getirildi ayrıca Beşel’in 6 bin 500 TL para cezası ödemesine karar verildi.

13-Bursaspor’un 10 Nisan günü oynadığı Kocaelispor maçında taraftarların sebep olduğu kötü ve çirkin tezahüratlar sebebiyle ve bu eylemin aynı sezon içinde 3’üncü kez gerçekleştirilmesinden dolayı 20 bin TL para cezası uygulanmasına; güney kale arkası tribün, batı alt tribün ve doğu alt tribündeki taraftarların elektronik bilet kartlarının bloke edilmesine ve bu taraftarların bir sonraki müsabakaya girişinin engellenmesine karar verildi. Yine aynı müsabakada Bursaspor taraftarlarının sebep olduğu olaylar sebebiyle kulübe 32 bin TL para cezası uygulandı. Belirtilen müsabakada kulübün merdiven boşluklarının boş bırakılmaması ve bu eylemin aynı sezonda 2’nci kez gerçekleştirilmesi sebebiyle 20 bin TL para cezasına çarptırılmasına karar verildi. Yine aynı müsabakada kulübün akreditasyon sisteminin işletilmemesi sebebiyle talimatlara aykırılık nedeniyle ihtar cezası uygulanacak.

14-Kocaelisporlu futbolcu Semih Karadeniz’in 10 Nisan günü oynanan Bursaspor maçında rakip takım taraftarlarına yönelik sportmenliğe aykırı hareket sebebiyle 1 resmi müsabakadan men edilmesine ve 6 bin 500 TL para cezası uygulanmasına karar verildi.

15-Bandırmaspor kulübü futbolcusu Milutin Osmajic’in 9 Nisan günü oynanan Beypiliç Boluspor maçında rakip takım sporcusuna yönelik şiddet hareketi sebebiyle 3 resmi müsabakadan men edilmesine ve 6 bin 500 TL para cezası ödemesine karar verildi.

16-Manisa Futbol Kulübü Doktoru Seçkin Şenışık’ın 10 Nisan günü oynanan Yılport Samsunspor maçında sportmenliğe aykırı hareketi sebebiyle 1 resmi müsabakada yedek kulübesine ve soyunma odasına giriş yasağı uygulanmasına; 6 bin 500 TL para cezası uygulanmasına karar verildi.

Yorumlar (0)