PFDK sevkleri açıklandı

TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) Hukuk Müşavirliği, Beşiktaşlı oyuncu Valentin Rosier ile Antalyasporlu oyuncu Luiz Adriano'yu PFDK'ya (Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu) sevk etti.

SPOR 24.01.2023, 20:47 25.01.2023, 09:41
PFDK sevkleri açıklandı

TFF tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Süper Lig'in 20'inci haftasında deplasmanda oynanan Kayserispor maçında oyundan atılan Beşiktaşlı futbolcu Rosier'in hakareti sebebiyle disipline verildiği duyuruldu.

İstanbul'daki Galatasaray müsabakasında kırmızı kartla cezalandırılan Antalyasporlu futbolcu Adriano'nun ise kural dışı hareketi sebebiyle tedbirli olarak disipline sevk edildiği kaydedildi.



Dursun Özbek, Erol Bilecik ve Ali Çamlı disiplinde

TFF Hukuk Müşavirliği, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Özbek'i kulüp internet adresindeki açıklamaları sebebiyle sportmenlik dışı hareketi gerekçe gösterilerek tedbirsiz olarak PFDK'ya gönderildiğini aktardı. 

Bahse konu açıklamada, Kayserispor Kulübü Başkanı Ali Çamlı'nın hakemlerin soyunma odasının koridorundaki hareketi sebebiyle tedbirli olarak PFDK'ya sevk edildiği belirtildi. Ayrıca Kayserispor'un 11 personelinin de disipline verildiği kaydedildi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkan Vekili Erol Bilecik'in Ümraniyespor mücadelesinin ardından hakem ve diğer maç görevlileri hakkında ifadeleri sebebiyle tedbirsiz olarak disipline sevk edildiğinin altı çizildi. Ümraniyespor'u çalıştıran teknik adam Recep Uçar'ın ise Bilecik ile aynı gerekçeden ötürü PFDK'ya gönderildiği belirtildi.

Giresunspor'un antrenörü Sinan Közen'in sportmenlik dışı hareketi sebebiyle tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edildiği aktarıldı.

TFF Hukuk Müşavirliğinin ayrıca Süper Lig'den Ümraniyespor, Kayserispor, Kasımpaşa, Başakşehir, Adana Demrispor, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüplerini bir veyahut daha çok gerekçeden ötürü PFDK'ya sevk ettiği açıklandı.

Yorumlar (0)