PFDK'dan 'Samet Akaydın' kararı

TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) PFDK (Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu), Fenerbahçeli oyuncu Samet Akaydın'a ceza vermeye gerek görmedi.

SPOR 23.05.2023, 18:25
PFDK'dan 'Samet Akaydın' kararı

Federasyon tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Samet Akaydın'ın Süper Lig'deki Trabzonspor karşılaşmasında rakip takım futbolcusuna 'tükürme' eylemi gerekçesiyle yapılan sevkinde, ceza tayinine yer olmadığı ifade edildi.

Aynı maçta sarı-lacivertli bazı taraftarların yol açtığı kötü ve çirkin tezahürat nedeniyle tribünlerin bir bölümüne sonraki iç saha karşılaşmasında giriş yasağı verildiği belirtildi.



Kendini savunmuştu

Trabzonspor Kulübü, "Trezeguet gol sevincinin ardından secdeye giderken, Fenerbahçeli oyuncu Samet Akaydın'ın dönerek futbolcumuzun üzerine doğru tükürmesi iğrençliktir ve rezilliktir. Ağır bir disiplin ihlali yapan Samet Akaydın ile ilgili TFF'ye gerekli müracaatlar yapılmış olup, alınacak karar ise yakından takip edilecektir." açıklamasında bulunmuştu.

Akaydın ise "Sosyal medyada, tümüyle sporcu alışkanlığının bir parçası olan hareketimin görüntünün açısı üzerinden manipüle edilerek ortaya ahlaksız iddialar atılmasını kınıyorum." diyerek kendini savunmuştu. 

Yorumlar (0)