PFDK'dan Josef kararı

TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) PFDK (Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu), MKE Ankaragücü karşılaşmasının ardından yaşanan olaylarda kırmızı kartla cezalandırılan Beşiktaşlı oyuncu Josef de Souza'ya ekstra ceza verilmediğini açıkladı. MKE Ankaragücü ise bir maç seyircisiz oynama cezasına çarptırıldı.

SPOR 08.09.2022, 21:27 10.09.2022, 08:51
PFDK'dan Josef kararı

TFF tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Süper Lig'in beşinci haftasında oynanan MKE Ankaragücü-Beşiktaş karşılaşmasının akabinde yaşanan olaylarda kırmızı kartla cezalandırılan ve sportmenlik dışı hareketi sebebiyle PFDK'ya sevk edilen 33 yaşındaki oyuncuya ekstra ceza verilmediği açıklandı.

Josef de Souza, kırmızı kart sebebiyle siyah-beyazlıların Medipol Başakşehir ile oynayacağı Süper Lig karşılaşmasında forma giyemeyecek.

Ankaragücü'ne seyircisi oynama cezası

Aynı maçta taraftarlarının sebep olduğu saha olayları nedeniyle başkent ekibinin bir maç seyircisiz oynama cezasına çarptırıldığı duyuruldu.

Çeşitli gerekçelerle Giresunspor'a 84 bin TL, Trabzonspor'a 143 bin 500 TL, Adana Demirspor'a 146 bin TL, Hatayspor'a 198 bin TL, MKE Ankaragücü'ne ise 550 bin TL para cezası verildiği bildirildi. 

MKE Ankaragücü, Ümraniyespor, Giresunspor ve Galatasaray'ın bazı taraftarlarının Passolig kartlarının sıradaki iç saha maçı için bloke edildiği aktarıldı. Adana Demirspor ve Trabzonsporlu bazı taraftarların Passolig kartlarının ise sıradaki deplasman müsabakası için bloke edildiği kaydedildi.

Yorumlar (0)