PFDK ceza yağdırdı

TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) PFDK (Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu), Dursun Özbek'e 21 gün hak mahrumiyeti, Ali Koç'a ise 200 bin TL para cezası verdi. Öte yandan, Jorge Jesus'a bir resmi karşılaşmada yedek kulübesine ve soyunma odasına giriş yasağı getirildi.

SPOR 24.03.2023, 00:20 25.03.2023, 09:10
PFDK ceza yağdırdı

TFF tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, PFDK, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Özbek'e kulüp sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirilen paylaşımlarda yer alan sportmenlik dışı hareketi sebebiyle 21 gün hak mahrumiyeti ve 50 bin TL para cezası uyguladı.

PFDK, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Koç'a ise kulüp sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirilen paylaşım ve açıklamalar sebebiyle 200 bin TL para cezası verilmesi yönelik karar aldı.

Kurul, Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu'nun da gazetecilere verdiği demeçlerde yer alan sportmenlik dışı hareketi sebebiyle 52 bin TL ile cezalandırılmasını kararlaştırdı. 



Jorge Jesus'a bir maç men

PFDK, Fenerbahçe'nin hocası Jesus'a bir resmi karşılaşmada yedek kulübesine ve soyunma odasına giriş yasağı getirdi.

Kurul, Portekizli teknik direktöre bir maçlık cezayı Süper Lig'in 26'ıncı haftasındaki Alanyaspor müsabakasında rakip takım üyesine yönelik sportmenlik dışı hareketi sebebiyle verdi.

Deneyimli teknik adama Alanyaspor mücadelesindeki ihlali ile UEFA Avrupa Ligi'ndeki Sevilla maçının sonrasındaki sportmenlik dışı beyanları sebebiyle toplam 130 bin TL para cezası da verildi. 



Emre Belözoğlu iki maç cezalı

Kurul, Başakşehir teknik patronu Emre Belözoğlu'nu iki maçtan men etti. 

PFDK, Süper Lig'in 26'ıncı haftasındaki Fatih Karagümrük karşılaşmasında kırmızı kartla cezalandırılan Belözoğlu'na ihraç evveli ve sonrasında hakeme yönelik olan sportmenlik dışı hareketleri sebebiyle iki resmi maçta yedek kulübesi ve soyunma odasına giriş yasağı ve 52 bin TL para cezası verdi. 

Kurul ayrıca Konyaspor'un yardımcı hocası Branimir Micovic'e bir karşılaşmadan men ve 26 bin TL ceza verilmesine hükmetti.



Kulüplere para cezası

PFDK, Süper Lig'den dört kulübe para cezası kesti.

Konyaspor'a 586 bin 500 TL, Galatasaray'a 511 bin TL, Fenerbahçe'ye 420 bin TL, Beşiktaş'a ise 175 bin TL para cezası verildi.

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaşlı bazı taraftarların elektronik bilet çerçevesindeki kartlarının da bloke edilmesi yönünde karar verildi.

Yorumlar (0)