PFDK ceza yağdırdı

TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) PFDK (Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu), Dursun Özbek'e 50 günlük hak mahrumiyeti cezası verildiğini açıkladı. Valentin Rosier ise iki karşılaşmadan men cezası aldı.

SPOR 26.01.2023, 20:23
PFDK ceza yağdırdı

TFF tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda PFDK, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Özbek'e kulübün resmi internet adresinde yayımlanan açıklamalarında geçen sportmenlik dışı hareketi sebebiyle 50 günlük hak mahrumiyeti ve 120 bin TL para cezası verilmesini kararlaştırdı.

PFDK, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkan Vekili Erol Bilecik'e ise Süper Lig'in 20'inci haftasındaki Ümraniyespor müsabakasının ardından gerçekleştirdiği açıklamalardan ötürü 100 bin TL para cezası verdi.

Kurul, Kayserispor Kulübü Başkanı Ali Çamlı'ya 90 günlük hak mahrumiyeti cezası verildiğini duyurdu. PFDK, Beşiktaş maçının ardından hakem soyunma odasının koridorlarında karşılaşmanın hakemlerine yönelik olarak hakareti sebebiyle Çamlı'ya hak mahrumiyeti cezasına ek olarak 200 bin TL para cezası verilmesine hükmetti. Kurul, Kayserispor'da görev yapan 11 kişiye de 15'er günlük hak mahrumiyeti cezası verdi.



Rosier'e iki maç ceza

Kurul, Süper Lig'in 20'inci haftasında oynanan Kayserispor mücadelesinde oyundan atılan Beşiktaşlı futbolcu Rosier'e rakip takım oyuncusuna yönelik hakareti sebebiyle iki resmi maçtan men ve 26 bin TL para cezası verdi. 

PFDK, Galatasaray müsabakasında kırmızı kart gösterilerek oyundan ihraç edilen Luiz Adriano'ya ise rakip takım oyuncusuna yönelik şiddetli hareketi sebebiyle iki resmi maçtan men ve 17 bin 350 TL para cezası verilmesini kararlaştırdı.

Kurul ayrıca Giresunspor'un antrenörü Sinan Közen'e de maçın hakemine yönelik sportmenlik dışı hareketi sebebiyle bir resmi maçta yedek kulübesine ve soyunma odasına giriş yasağı ile 26 bin TL para cezası kesti. 

PFDK sevkleri açıklandı

Yorumlar (0)