Penaltılar Liverpool’a 8’inci kupayı getirdi

Liverpool, 0-0 berabere kaldığı Chelsea müsabakasının bitiş düdüğüyle birlikte İngiltere Federasyon Kupası’nın sahibi oldu. 

SPOR 14.05.2022, 22:33 15.05.2022, 13:00
Penaltılar Liverpool’a 8’inci kupayı getirdi

İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Wembley Stadı bugün, çekişmeli bir finale sahne oldu. Liverpool ve Chelsea, FA Cup’a (İngiltere Federasyon Kupası) sahip olmak için kıyasıya mücadele etti. Mısırlı yıldız Muhammed Salah’ın 33’üncü dakikada sakatlanarak karşılaşmadan ayrılması üzerine gergin dakikalar yaşayan Liverpool, kısa sürede toparlayarak net pozisyonlar elde etti. Chelsea ise rakibi karşısında boşta kalmayarak kaliteli savunma ve keskin pozisyonlar yakaladı. 



FA Cup’ın sahibi Liverpool oldu

Maçın normal süresi de uzatma devresi de 0-0 berabere bitti. Sonrasında ise penaltı atışları başladı. Liverpoollu Kostas Tsimikas, Diogo Jota, Trent Alexander Arnold, Roberto Firmino, Thiago Alcantara ve James Milner’in penaltıları başarılı olurken Sadia Mane, penaltıyı kaçırdı. 

Chelsea’de ise Hakim Ziyech, Jorginho, Ross Barkley, Reece James ve Marcos Alonso penaltıları gole çevirmeyi başardı. Ancak Mason Mount ve Cesar Azpilicueta atışları kaçırdı. Penaltılarla birlikte maçı 6-5 kazanan Liverpool Federasyon Kupası’nı 8’inci kez kazandı.

Yorumlar (0)