Pele'ye soruldu: Ronaldo mu Messi mi?

Futbolun 80 yaşındaki efsane ismi Pele'ye kimin daha iyi olduğu soruldu. Pele, Messi ve Ronaldo rekabetinde şu andaki daha performanslı ismin Ronaldo olduğunu ifade etti.

SPOR 02.01.2021, 09:52 03.01.2021, 09:24
Pele'ye soruldu: Ronaldo mu Messi mi?

Futbol tarihinin en iyi futbolcularından olan Pele, Ronaldo ve Messi'nin rekabetine dair konuştu.

3 defa Dünya Kupası kaldıran oyuncu, kendisine göre kimin daha iyi olduğunu da açıkladı.

"En iyisi Ronaldo"

80 yaşındaki efsane isim, "Şu anda bence en iyisi Ronaldo çünkü daha istikrarlı. Messi'yi de unutamayız fakat bir santrafor değil. Dünyanın gelmiş geçmiş en iyisini seçmek oldukça zor. Çünkü bunların arasında Ronaldinho, Zico ve Ronaldo gibi isimler bulunuyor. Avrupa'da Johan Cruyff ve Franz Beckenbauer gibi isimler bulunuyor. Benim sorunum değil bu ama Pele hepsinden de daha iyiydi." şeklinde konuştu.

"Kalbiniz aşkla dolduğunda..."

Bir kulüpte en fazla gol atma rekorunu Messi'ye kaybetmesine dair konuşan Pele; "Kalbiniz aşkla dolduğu zaman başka bir yere gitmek daha da zorlaşır. İnsanın kendini evinde hissetmesinden daha iyi bir his yoktur. Messi, seni tarihi başarılarından ötürü tebrik ederim. Bizimki gibi hikayeler bir kulübü bu kadar uzun zaman sevmek futbolun nadir hikayeleri arasına girdi artık. Sana çok hayranım." ifadelerini kullandı.

Messi, geçtiğimiz günlerde Pele'nin bir kulüp adına en fazla gol atan oyuncu rekorunu kırmıştı. Ronaldo ise son olarak Globe Soccer Awards'ta 'yüzyılın futbolcusu' olarak seçilmişti.

Yorumlar (0)