Paralimpik Oyunları başlıyor: Olimpiyat köyündeki 154 kişi ilk günden "pozitif"

Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları, bugün gerçekleştirilecek açılış töreniyle başlayacak. Fakat şimdiden oyunlara akredite olan 154 kişinin test sonucu pozitif çıktı. Delta varyantının ülkede hali hazırda etkili olduğunu belirten Başbakan ve ekibi, her türlü tedbirin alındığını vurguladı. 

SPOR 24.08.2021, 11:50 24.08.2021, 16:07
Paralimpik Oyunları başlıyor: Olimpiyat köyündeki 154 kişi ilk günden "pozitif"

160 ülkeden 4 bin 400 sporcunun 22 dalda yarışacağı Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları, bugün itibarıyla başladı. Henüz resmi açılış töreni yapılmayan fakat yarışların başladığı olimpiyat köyünde hareketli saatler, 5 Eylül 2021 tarihine kadar sürecek. 

Tokyo 2020 Organizasyon Komitesi, Paralimpik Oyunları’nda yarışacak sporcular ile Japon halkının yeni tip koronavirüse karşı korunması için tüm tedbirlerin alındığını bildirdi. Komite Başkanı Haşimoto Seiko ile Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Başkanı Andrew Parsons, ortak basın toplantısı düzenleyerek turnuva boyunca alınacak önlemler hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Haşimoto Seiko, oyunların son gününe kadar tedbirlerin aksatılmayacağını ifade etti. IPC Başkanı Parsons ise hem resmi yetkililerin hem de sporcuların salgın tedbirlerine uymaları konusunda çağrıda bulundu ve hem yurt dışından gelenlerin hem de Japon halkının sağlığının tehlikeye atılmayacağını ifade etti.  



“Güvenle düzenlemeyecek olsak en başından burada olmazdık” 

Parsons, kendisine sık sık “Güvenli turnuva düzenlenecek mi?” şeklinde soru sorulduğunu belirterek, “Evet! Güvenle düzenleyemeyecek olsak en başından burada olmazdık.” şeklinde cevap verdi. 

Açılış seremonisi gerçekleşmeden 154 kişi pozitif çıktı 

Paralimpik 2020 Oyunları’na akredite kişilerden 154’ünün testinin, henüz oyunlar resmi olarak başlamadan önce pozitif çıktığı bildirildi. Bu kişiler arasında sporcu semtinde kalan sporcular, komite yetkilileri, sözleşmeli çalışanlar, basın mensupları ve resmi yetkililer yer alıyor. Virüse yakalanan kişiler, izole bölümlerde karantina altına alınıyor. 

Türkiye’yi 87 sporcu temsil edecek 

Paralimpik Oyunları’nda Türkiye’yi 43 erkek ve 44 kadın olmak üzere toplamda 87 sporcu temsil edecek. 87 sporcu badminton, judo, halter, ts eskrim, ts basketbol, ts teniz, taekwondo, masa tenisi, yüzme, atıcılık, goalball ve atletizm branşlarında yarışacak. 

Yorumlar (0)