Özil-Kolasinac saldırısında şok gelişme!

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal'de forma giyen Mesut Özil ve takım arkadaşı Sead Kolasinac'ın Londra'da uğradığı bıçaklı saldırı girişimine ilişkin 2 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Saldırganların bu kişiler olup olmadığı konusunda bilgi verilmedi.

SPOR 11.08.2019, 16:13 11.08.2019, 16:21
Özil-Kolasinac saldırısında şok gelişme!

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal'de forma giyen Mesut Özil ve takım arkadaşı Sead Kolasinac'ın İngiltere'nin başkenti Londra'da uğradığı bıçaklı saldırı girişimi hakkında yeni bir gelişme yaşandı. 

Saldırı girişimine ilişkin 2 kişinin gözaltına alındığı kaydedilirken, saldırganların bu kişiler olup olmadığı konusunda henüz bilgi verilmedi.

Mesut Özil'in evinin yakınında yakalanan Ferhat Ercan ve Salaman Ekinci, 6 Eylül günü mahkemeye çıkacak.

Mesut Özil ve Sead Kolasinac, bıçaklı saldırma girişiminin ardından 24 saat koruma altına alındı. İki futbolcu 24 saat boyunca polisler tarafından yakından izleniyor.

Güvenlik nedeniyle kadro dışı bırakılmışlardı

Arsenalli oyuncular Mesut Özil ve Sead Kolasinac, bugün Newcastle United ile yapılacak maçın kadrosuna güvenlik gerekçesiyle alınmamıştı.

İngiltere Premier Lig takımı Arsenal, kararın gerekçesi olarak 'polisin soruşturduğu başka güvenlik hadiselerini' gösterirken, bunların ayrıntısı hakkında herhangi bir açıklama yapmamıştı.

Açıklamada, "Oyuncularımızın ve ailelerin güvenliği daima birinci önceliğimizdir." vurgusu yapılırken, "Bu kararı oyuncularımız ve temsilcileri ile müzakere ederek aldık. Polisle temastayız ve oyuncularımız ile ailelerine destek vermeyi sürdürüyoruz." ifadeleri kullanılmıştı.

Futbolculara bıçaklı saldırı girişimi

Bıçak taşıyan motosikletli iki kişi, Londra'nın kuzeyindeki Golders Green bölgesinde Mesut Özil'in kullandığı ve Sead Kolasinac'ın de içinde bulunduğu aracı takip etmiş ve bıçaklı saldırı girişiminde bulunmuştu. Araçta her iki oyuncunun eşlerinin de bulunduğu öğrenildi.

Olayın sosyal medyaya yansıyan görüntülerinde Mesut Özil'in kapıları kilitleyip hareket ettiği, araçtaki takım arkadaşı Bosna Hersekli Sead Kolasinac'ın ise dışarı çıkarak bıçaklı saldırganlara karşı koymaya çalıştığı görülüyordu.

Ünlü futbolcu Mesut Özil'in daha sonra aracını yol ortasında bırakarak yakınlardaki bir Türk restoranına girip yardım istemiş, restoran personelinin gelmesiyle kaskla yüzlerine gizleyen saldırganlar olay yerinden hızla kaçmıştı.

Mesut Özil'in kaçtığı, Bosna Hersekli Sead Kolasinac'ın ise saldırıya cesurca karşı koyduğu yorumları üzerine Sead Kolasinac açıklama yapmış, aralarında çok eski hukukun bulunduğu Mesut Özil'in o sırada araç içinde bulunan eşlerini güvenli bir noktaya götürmeye çalıştığını söylemişti.

Londra polisi olayla ilgili soruşturma başlatmış fakat herhangi bir gözaltı gerçekleştirmemişti.

Yorumlar (0)