Özgür Yankaya ve Hakan Ceylan'ın sözleşmeleri fesh ediliyor!

TFF, yapılan fahiş hatalar sebebiyle, Beşiktaş-Denizlispor maçının orta hakemi Özgür Yankaya ve VAR hakemi Hakan Ceylan'ın sözleşmelerini feshedecek.

SPOR 12.11.2019, 17:04
Özgür Yankaya ve Hakan Ceylan'ın sözleşmeleri fesh ediliyor!

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş-Denizlipsor karşılşamasında yaşanan hatalar nedeniyle orta hekmi Özgür Yankaya ve VAR hakemi Hakan Ceylan'ın sözleşmelerini feshetme kararı verdi.

Beşiktaş-Denizlispor maçında neler yaşanmıştı?

süper Lig’in 11. hafta maçında Beşiktaş evinde Yukatel Denizlispor’u 1-0 yendi. Müthiş çekişmelere sahne olan karşılaşmada yaşanan bir pozisyon büyük tartışmaların odak noktası olmuştu.

Maçın 66. dakikasında Beşiktaşlı Abdoulaye Diaby, yaşanan ikili mücadelede Denizlisporlu Sackey'nin müdahalesinin ardından yerde kalmıştı.

Beşiktaş’ın Vodafone Park’taki karşılaşmasından sonra konuşan Diaby, “İki tartışmalı penaltı pozisyonu var. İkincisinin penaltı olduğunu düşünüyorum. Maruz kaldığım çok sert bir faul var, sizler de gördünüz, orada kırmızı kart çıkabilirdi" dedi.

Siyah beyazlı kulübün taraftarları da hakem Özgür Yankaya’ya sert tepkilerde bulunmuştu.

Spor yorumcusu Metin Tekin pozisyon hakkında "Stüdyoda 10 kişi seyrettik pozisyonu burada. Eğer bir kişi sarı kart derse konuşmayalım burada. 10 kişi de kırmızı kart dedi. Bence Türkiye'deki iki kişi kırmızı kart demedi. Özgün Yankaya ile Hakan Ceylan. Ama maalesef çok kötü başladı hakemliğe. Siz buna kırmızı kart veremiyorsanız, VAR'dan çıkıp kapıdan gidin sahaya da çıkmayın" ifadelerine yer vermişti.

Yorumcu Güntekin Onay ise, ''Belki Özgür Yankaya süzemedi göremedi. Peki bu monitördeki görüntüden seyreden VAR hakemi Hakan Ceylan, neden bu pozisyonda 'Hocam sarı kart' der." sözleriyle olaya tepkisini ortaya koymuştu.
 

Yorumlar (0)