Özel Sporcular Futbol Ligi Dörtlü Finali sona erdi!

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonun, Türkiye Futbol Federasyonunun desteğiyle organize ettiği "Özel Sporcular Futbol Ligi Dörtlü Finali" bugün oynanan karşılaşmalarla sona erdi.

SPOR 01.12.2019, 16:53 01.12.2019, 17:08
Özel Sporcular Futbol Ligi Dörtlü Finali sona erdi!

Buca İlçe Stadı’nda dünkü yarı final karşılaşmalarıyla başlayan organizasyonun finalinde, Kocaeli Yaşam Koçluğu ve Olimpiyat ile Bursa Mehmet Torun takımları karşı karşıya geldi. 

Karşılaşmada rakibini 2-1 yenen Kocaeli Yaşam Koçluğu ve Olimpiyat turnuvada şampiyon oldu.

Günün diğer karşılaşmasında Malatya Turgut Özal'ı 5-0 mağlup eden Malatya Sessiz Adımlar da üçüncülüğün sahibi oldu.

Final maçından sonra gerçekleşen törende organizasyonda dereceye girenlere kupa ve ödülleri takdim edildi.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, açıklamasında organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Engellilerin gücünü ortaya koymaya çalıştıklarının altını çizen Aydın, "Bu çocuklar bir yıl boyunca sahalarda Malatya'dan İstanbul'a, Ankara'dan İzmir'e giderek zorlu mücadeleler yaptılar. Bugün de final müsabakalarında Kocaeli Yaşam Koçluğu ve Olimpiyat takımımız şampiyon oldu. Burada yer alan tüm takımları kutluyorum. Biz de milli takımlarımızı oluşturduk. Takımımız inşallah bayrağımızı yurt dışında en güzel şekilde dalgalandıracak." dedi.

Aydın, Portekiz'de devam eden Down Sendromlular Dünya Judo Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak bu alanda Türkiye'ye ilk dünya şampiyonluğunu yaşatan Talha Ahmet Erdem'i de tebrik etti.

Turnuvaya, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy, Buca Kaymakamı Faik Arıcan ve ilgililerde katılım gerçekleştirdi.

Yorumlar (0)