Özel sporcular, Avrupa şampiyonu oldu

İtalya'nın Ferrara şehrinde düzenlenen 2021 Down Sendromlular Avrupa Oyunları'nda tatamiye çıkan milli sporcular Doğukan Coşar ile Talha Ahmet Erdem, Avrupa şampiyonu oldu.

SPOR 06.10.2021, 23:55
Özel sporcular, Avrupa şampiyonu oldu

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, yarışların ilk gününde tatamiye çıkan milli sporculardan Doğukan Coşar T21 kategorisinde, Talha Ahmet Erdem ise T23 kategorisinde altın madalya kazandı.

Söz konusu organizasyonda T21 kategorisi 66 kiloda mücadele eden Mehmet Can Topal gümüş, T21 60 kiloda yarışan Musa Alan ise bronz madalya kazandı.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'a armağan ediyorum"

Açıklamada görüşlerine de yer verilen milli judocu Talha Ahmet Erdem, organizasyona çok iyi hazırlandıklarını söyleyerek, daha evvel de dünya şampiyonu olduğunu hatırlattı.

"Altın madalya kazanmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum." diyen Talha, şöyle konuştu:

"Kazandığım bu madalyayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türk milletine armağan ediyorum. Takım maçlarında da Türkiye'yi temsil edip Allah'ın izniyle yine altın madalya kazanacağım ve İstiklal Marşı'mızı bütün Avrupa'ya ezberleteceğim. Federasyon Başkanımız Birol Aydın ve antrenörlerimize de teşekkürlerimi sunuyorum."

"Planlamalarımızın meyvesini alıyoruz"

Türkiye Özel Sporcular Spor Başkanı Birol Aydın ise 6 branşta gerçekleştirilecek olan şampiyonanın bugün judo karşılaşmaları ile başladığını belirtti.

Aydın, milli judocuların ülkemize 2 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya olmak kaydıyla toplamda 4 madalya kazandırdıklarının altını çizerek, "Çok gururluyuz, senelerce verilen emekler, yapmış olduğumuz planlamaların meyvelerini alıyor olmak bizleri son derece mutlu etti. Özel sporcularımız ülkemizin ve dünyanın parlayan yıldızı oldular. Destek olan herkese teşekkür ediyorum." sözlerini sarf etti. 







Yorumlar (0)