Ozan Tufan'ın hayalleri yıkıldı!

Fenerbahçe'de forma giyen Ozan Tufan'ın Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda aldığı süre, Premier Lig'e transfer olmasına izin vermiyor.

SPOR 20.11.2019, 12:13 12.01.2020, 17:02
Ozan Tufan'ın hayalleri yıkıldı!

Fenerbahçe ile olan sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan Ozan Tufan gerek takımı gerekse A Milli Takım'da ortaya koyduğu performansla Avrupa kulüplerinin radarına girdi.

24 yaşındaki yıldız oyuncuyu izleyenler arasında Çağlar Söyüncü'nün oynadığı Leicester City ile bir diğer İngiliz kulübü Crystal Palaceyer alıyor. İki takımda Ozan'ı izlemesi için gözlemcilerini hem Fenerbahçe'nin hem de A Milli Takım'ın maçlarına gönderiyor.

Ancak Ozan'ın Premier Lig'de oynamasının önünde çok önemli bir engel bulunuyor.

Geçtiğimiz sezon forma giyememişti

Türkiye'nin FIFA'da 32. sırada yer alması nedeniyle, yabancı bir oyuncunun İngiltere'ye transferi için 'Milli takımlarının son iki sene içerisinde yaptığı maçların %75'inde oynamaları veya kadroda bulunmaları mecburiyeti' gerekiyor.

Genç oyuncu 2019'da milli takımdaki performansıyla büyük beğeni aldı. Ancak bir önceki sezon hem form durumu hem de yaşadığı sakatlık sebebiyle forma giyememişti. Ozan gelecek sezon Fenerbahçe dışında bir kulübe gitmek isterse bu İngiltere dışında bir ülke olacak gibi...

Ozan Tufan EURO 2020 Eleme Grubu'nda oynanan 10 karşılaşmanın 8'inde görev aldı. 6 karşılaşmaya ilk 11 başlarken, 560 dakika görev aldı ve bir de gol kaydetti.

Yorumlar (0)