Ordusporlu taraftarlardan skandal hareket: Kur’an’ın sayfalarını konfeti yapıp sahaya attılar 

Ordu’da açılan yeni stadın ilk maçında taraftarlar, 52’nci dakika kutlamasında skandal bir harekete imza attı. Taraftar grubu lideri dahil 3 kişi, Kur’an-ı Kerim’in sayfalarını konfeti haline getirterek sahaya fırlattı. Olaya ilişkin gözaltına alınan 4 şahıstan 3'ü adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı, 1 kişi ise pozitif çıkması sebebiyle karantinaya alındı.

SPOR 24.10.2021, 10:51 24.10.2021, 19:19
Ordusporlu taraftarlardan skandal hareket: Kur’an’ın sayfalarını konfeti yapıp sahaya attılar 

Ordu’da yeni yapılan Yeni ordu Stadı’nın açılış maçında Orduspor 1967, Kırıkkale Büyük Anadoluspor’u ağırladı. TFF 3. Lig 3. Grup karşılaşmasının 52’nci dakikasında ise Ordusporlu taraftarla, konfeti gösterisi düzenledi.  

Şehrin plakasının 52 olması sebebiyle her maçın 52’nci dakikasında kısa gösteriler düzenleyen Ordusporlu taraftar grubu lideri ve beraberindeki bazı taraftarlar, bu maçta da maraton tribününden sahaya konfeti fırlattı. 

Konfetilerden Kur’an-ı Kerim çıktı 

Maça giden bir vatandaşın sosyal medya hesabında yaptığı paylaşım ise “Böyle kutlama olmaz.” dedirtti. Eline konfetiden arta kalan bir parçayı alan vatandaş, fotoğrafını sosyal medyadan paylaştı. Fotoğrafta, Kur’an-ı Kerim sayfalarının makinede ince ince kesilerek konfeti haline getirildiği görüldü. Durumu fark eden taraftarlar, olayı stat polisine bildirdi. Polis, taraftar grubu lideri ve beraberindeki 3 taraftarı gözaltına alırken vatandaşlar ve polis ekipleri de yerlere saçılan Kur’an sayfalarını topladı. 



Ordu Valiliği, konuyla ilgili açıklama yaptı 

Ordu Valiliği, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Yeni Ordu Stadyumu’nda 23 Ekim 2021 tarihinde oynanan müsabakada 52’nci dakikada sahaya atılan konfeti ve kağıtların arasında Kur’an-ı Kerim sayfaları ve Türk bayrağı parçalarının olduğu tespit edilmiştir. Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz olaya ivedi şekilde tahkikat yaparak Forza Fidangör isimli taraftar grubunun lideri Ş.Ö.’yü ve beraberindeki C.D., Ü.T. ve B.M. isimli taraftarları gözaltına almıştır. Konu ile ilgili adli ve idari tahkikat süreci devam etmektedir.” 

Öğrencilerden konfeti için kitap istemişler 

Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre taraftar grubu lideri Ş.Ö., ortaokul ve lise öğrencilerinden kullanmadıkları ders kitaplarını getirmelerini istemiş. Öğrenciler, topladıkları kitapları Ü.T. ve C.D.’ye teslim etmiş ve bu iki şahıs da kitapların tümünü B.M. isimli şahsa teslim etmiş. B.M. ise iki farklı matbaa ile anlaşarak bu kitapları parçalattırıp konfeti haline getirtmiş.  



Orduspor 1967’den açıklama  

Olayların ardından büyük tepki toplayan Orduspor 1967 Spor Kulübü, şu açıklamalarda bulundu: “Maçın 52’nci dakikasında sahaya atılan konfetilerde ne yazık ki istenmeyen görüntüler oluşmuştur. Taraftar grubumuz tarafından hazırlanan konfetilerde Kur’an-ı Kerim’den sayfaların olduğu tespit edilmiştir. Taraftar grubumuz, dini değerlerimize yapılan bu saygısızlık karşısında konunun gündeme getirilmesi ve soruşturma başlatılması amacıyla emniyet güçlerimize destek olmuştur. Şehrimizde bulunan ve değerlerimiz açısından halkımızı kutuplaştırmaya çalışan bazı kişilerin varlığı bilinmektedir. Ordulu ve Ordusporlu vatandaşlarımızın, konu emniyet nezdinde sonuçlandırılana kadar sakin ve sağduyulu olması gerekmektedir. Konunun açığa çıkarılması konusunda emniyet güçlerimize yardımcı olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederiz. Yapılan her kötülük karşısında iyilik ile hareket etmeye devam edeceğiz.”

Yorumlar (1)
Dursun 3 yıl önce
Allah cc statinizla belaber sizlerinde belasini verir hiç merak etmeyin