Oosterwolde imzayı attı

Fenerbahçe, İtalya ekiplerinden Parma'nın formasını giyen Hollandalı oyuncu Jayden Oosterwolde'yi 6 milyon avro bonservis bedeli karşılığında renklerine bağladı.

SPOR 30.01.2023, 18:23
Oosterwolde imzayı attı

Sarı-lacivertli kulüp tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, 21 yaşındaki sol bek ile 6 milyon avro bonservis bedeli karşılığında 4,5 senelik mukavele imzalandı.



"Çok büyük bir aileye katıldım"

Ülker Stadyumu'nda gerçekleştirilen imza merasiminde açıklamalar yapan Oosterwolde, sarı-lacivertli takıma transfer olmaktan dolayı duyduğu sevinci ifade ederek, "Çok büyük bir aileye geldiğimin farkındayım. Maça çıkmak için sabırsızlanıyorum. Fenerbahçe taraftarından, sosyal medya hesabım üzerinden çok fazla sayıda destek mesajları aldım. Onlarla stadyumda buluşmayı heyecanla bekliyorum." ifadelerine yer verdi.

"Çok zorlu ve uzundu"

Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, genç futbolcuyu zorlu ve uzun bir sürecin akabinde renklerine bağladıklarının altını çizerek, "Bir hayli zor bir transfer olduğunu söyleyebilirim. Scouting departmanımızın ve futbol planlama tarafının çok büyük katkıları var. Kendilerine buradan teşekkürlerimi iletiyorum. Hocamız bize kadroya katmak istediği sol bek tipini açıkladıktan sonra dersimize çok iyi çalıştık. Biz oyuncudan emin olduktan sonra futbolcuyu teknik heyete sunduk. Onlar da futbolcuyu çok beğendiler. En sonunda teknik direktörümüz takip etti ve Oosterwolde üzerinde karar kıldık." dedi.



"Çok iyi bir karakter"

Jayden Oosterwolde'nin deneyim ve yaş olarak Fenerbahçe'ye çok uygun bir futbolcu olduğunu kaydeden Baki, "Umarım ki buradaki performansıyla ilk olarak bize katkı sağlar, ardından Hollanda Milli Futbol Takımı'na değin yükselir. Bu yıl yaşından ötürü yabancı limitinde de sorun olmuyor. Çok iyi bir karakter ve oyuncuyu kadromuza kattık. Transferdeki zorlu noktalarda da Sayın Başkanımız bizzat devreye girdi ve transferi tamamlamamıza yardımcı oldu. Sayın Ali Koç'a da buradan teşekkürlerimi iletiyorum." yorumunda bulundu.



Sürati ve güçlü fiziğiyle öne çıkıyor

Futbol kariyerine Twente altyapısında başlayan Hollandalı futbolcu, A takıma kadar yükselme başarısı gösterdi. 2021-2022 sezonunda kiralık olarak Parma'ya imza atan sol bek, ardından 3 milyon avro bonservis bedeli karşılığında Parma'nın oyuncusu oldu. 21 yaşındaki Oosterwolde, sürati ve güçlü fiziğiyle dikkatleri üzerine çekiyor. İtalya ekibinde bu sezon 19 maçta forma giyen genç futbolcu, 1.571 dakika boyunca görev aldı ve bir defa fileleri havalandırdı.

Yorumlar (0)