Önce asgari ücret, şimdi milyonlarca euro: Başakşehir'in stoperine Fransız kancası

Türkiye'deki futbol kariyerine 2020'de Yeni Malatyaspor ile başlayan ve ilk sezonunda asgari ücretle maaş alan Başakşehir'in başarılı savunmacısı Ndayishimiye, Fransız takımlarının ilgisini çekti. Nice'in 8 milyon euro, Lens'in ise 12 milyon euro bedelle kadrosuna katmak istediği söyleyen 24 yaşındaki Burundili oyuncu, iki yıl içinde büyük bir kariyer sıçraması yaptı.

SPOR 20.01.2023, 18:27 Hakan Öksüz
Önce asgari ücret, şimdi milyonlarca euro: Başakşehir'in stoperine Fransız kancası

Spor Toto Süper Lig'de liderlik mücadelesi veren Emre Belözoğlu önderliğindeki Medipol Başakşehir, ara transfer döneminde eksiklerini kapatmak istiyor. İstanbul ekibi bir taraftan da oyuncularına gelen transfer tekliflerini değerlendiriyor. Performansıyla göz dolduran 24 yaşındaki stoper Youssouf Ndayishimiye, Avrupa takımlarının da ilgisini çekti.

Nice'ten 8 milyon euroluk teklif

İddialara göre Fransa Ligue 1 ekiplerinden Lens ile Nice, Burundili defans oyuncusunu kadroya katmak istiyor. Önceki günlerde takımın başına Didier Digard'ı getirerek kan değişikliğine giden Nice, savunmasını güçlendirecek alternatifler arıyor. 

Fransız basınına göre yeni teknik direktör Digard, Medipol Başakşehir'in 24 yaşındaki savunmacısının alınması için yönetime rapor sundu. Nice yönetimi de Başakşehir'in kapısını çaldı ve 8 milyon euro önerdi.

Lens'in teklifi 12 milyon euro

Youssouf Ndayishimiye'nin peşindeki bir başka Fransız takımı olan Lens'in ise başarılı savunmacı için 12 milyon euroyu gözden çıkardığı iddia edildi. Her iki teklifi de değerlendiren Başakşehir yönetiminin, 12 milyon euro öneren Lens ile anlaşmaya daha yakın olduğu söyleniyor.

İlk sezonunda asgari ücretle maaş alıyordu

Ocak 2020'de Aigle Noir FC'den Yeni Malatyaspor'a sadece 45 bin euro bedelle transfer olan Ndayishimiye, Türkiye'deki ilk sezonunda asgari ücretle maaş aldı. Şubat 2021'de 2 milyon 150 bin euro bonservis bedeliyle Medipol Başakşehir'in yolunu tutan Ndayishimiye, savunmadaki duruşuyla devlerin ilgisini çekti. 

Yorumlar (0)