Omar Elabdellaoui'nin doktorundan açıklama

Yılbaşı kutlaması esnasında elindeki havai fişeğin patlaması neticesinde yaralanan ve tedavisi devam eden Omar Elabdellaoui ile ilgili hastaneden yeni bir açıklama yapıldı.

SPOR 02.01.2021, 18:49
Omar Elabdellaoui'nin doktorundan açıklama

Sarı-kırmızılı futbolcu Omar Elabdellaoui’nin doktoru Prof. Dr. Vedat Kaya, futbolcunun son durumuna ilişkin bir açıklama yaptı.

"An itibarıyla her şey pozitif ilerliyor"

Kaya, operasyondan çıkarak gazetecilerin karşısına geldiklerini kaydetti.

Prof. Dr. Vedat Kaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Durumu inceledikten sonra, tıbbi tedaviye ivedilikle başladık. Söz konusu tıbbi tedavinin cerrahi kısmı yılbaşı gecesi başladı ve sabah 5 sularında sona erdi. Hastamızın gözünün durumuna bakılarak gerekli olan tedaviye derhal başladık. Bugün de daha evvel, ilk gördüğümüz anda planladığımız biçimde bir müdahaleye başvurduk. Yarın sabah yeniden değerlendirip, medikal tedavisini sürdürmeyi istiyoruz. Görsel tedavi için an itibarıyla düşündüğümüz bir basamak daha var fakat gidişata göre bunların hepsi değişebilir. Şu anda her şeyin olumlu seyrettiğini söyleyebilirim. Görme kabiliyeti olarak özellikle sol gözde oldukça büyük derecede bir artış var, sağ gözde de ciddi oranda bir toparlanma söz konusu. Bunları tümünü daha iyi duruma getirip iyileştirmek için gerçekleştirilen bir işlemdi bugünkü yaptığımız işlemler. An itibarıyla her şey pozitif ilerliyor. Görme yetisi, her travmadan etkilenebilir. Bunu en az seviyede tutacak biçimde, iyileştirecek biçimde gerçekleştirilen bir girişimdir bu. Sağ göz, sol göze nazaran biraz daha kötü durumda."



 

Yorumlar (0)