"Omar Elabdellaoui'nin bir gözü daha hasarlı!"

Suratında havai fişek patlayan Omar Elabdellaoui'nin doktoru, söz konusu futbolcunun bir gözünün diğer gözüne göre daha hasarlı olduğunu ifade etti. 

SPOR 01.01.2021, 14:26
"Omar Elabdellaoui'nin bir gözü daha hasarlı!"

Dün akşam suratında havai fişek patlayan Omar Elabdellaoui, hastaneye kaldırılmış ve ameliyata alınmıştı. Söz konusu futbolcunun durumuna ilişkin açıklama Prof. Dr. Vedat Kaya'dan geldi. Prof. Dr. Kaya, Norveçli futbolcunun bir gözünün diğer gözüne göre daha hasarlı olduğunu belirtti.

Omar Elabdellaoui'nin gece saatlerinde hastaneye geldiğini ve iki gözünde de sıkıntı olduğunu aktaran Prof. Dr. Kaya, bir gözündeki hasarın daha fazla olduğunu söyledi.

"Durumu daha iyi"

Prof. Dr. Kaya, hem kendisinin hem de diğer doktorların gerekli müdahalelerde bulunduğunu kaydederek, şimdiki durumunun daha iyi olduğunu ifade etti.

Medikal tedavi uygulandığını belirten Prof. Dr. Kaya, yeniden müdahalenin gerekli olabileceğini, gerekli kontrollerin yapılmasının ardından karar verileceğini söyledi.

"Termal kimyasal travma meydana geldi"

Prof. Dr. Kaya, 29 yaşındaki futbolcunun gözünde termal kimyasal travma meydana geldiğini belirterek, ilk aşamada görme sıkıntısı yaşamasının normal olduğunu, son aşamasında neler yaşanacağını görmek için beklenmesi gerektiğini aktardı.

"Sol gözündeki hasar daha fazla"

Tüm tetkiklerin gerçekleştirildiğini kaydeden Prof. Dr. Kaya, sol gözünün diğer gözüne göre daha hasarlı olduğunu ve ilerleyen dönemde gerçekleştirilecek olan tedaviyle durumunun daha iyi olacağını ifade etti. 

"İyi bir donanıma sahibiz"

Prof. Dr. Kaya, hastanenin göz konusunda iyi bir donanıma sahip olduğunu belirerek, bu tarz vakalara daha önce de müdahalede bulunduklarını söyledi. Türkiye'nin birçok yerinden hastaların kendilerine geldiğini aktaran Prof. Dr. Kaya, kök hücre laboratuvarına sahip olduklarını ve buna ilişkin bir müdahalenin gerekebileceğini aktardı.

Prof. Dr. Kaya, şu anda Omar Elabdellaoui'nin görme yetisine sahip olduğunu söyledi. Basit bir leke nedeniyle görmenin değişebileceğini belirten Prof. Dr. Kaya, termal kimyasal yanığa ilişkin gerekli olan tedavinin uygulanacağını belirtti. 

"Gözde bulunan materyaller temizlendi"

Yanığa ilişkin temizlik işleminin gerçekleştirildiğini ve gözde bulunan materyallerin temizlendiğini ifade eden Prof. Dr. Kaya, tıbbi anlamda gereken işlemlerin halledildiğini, şimdi ise restorasyon işlemlerinin aşamalı olacak şekilde planlandığını söyledi.

Prof. Dr. Kaya, tekrar operasyonların gerçekleştirileceğini ama tarihlerin henüz belirlenmediğini ekledi. 

Yorumlar (0)