Olimpiyat şampiyonu Busenaz Sürmeneli: Türk kadının gücünü gösterdim

Tokyo’dan Türkiye’ye dönüş yapan olimpiyat şampiyonu Busenaz Sürmeneli, İstanbul Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, "Türk kadınının neler yapabileceğini gösterdiğim için çok gururlu ve mutluyum. Pes etmeyen Türk kadınlarına, hayal kuran tüm çocuklara ve Türk'ün gücünü gösteren herkese bu madalya armağan olsun” ifadelerini kullandı. 

SPOR 10.08.2021, 10:50 11.08.2021, 09:05
Olimpiyat şampiyonu Busenaz Sürmeneli: Türk kadının gücünü gösterdim

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden Türk sporcu kafilesi Japonya'dan Türkiye’ye döndü.

Olimpiyat şampiyonu Busenaz Sürmeneli de yurda döndü

Yurda dönen kafileye Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan da eşlik ederken, İstanbul Havalimanı'nda sporcuları karşılayanlar arasında Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç de yer aldı.

Kadınlar boksta 69 kiloda altın madalyayı kazanan Busenaz Sürmeneli, burada bir açıklama yaptı ve "Burada gördüğünüz yalnızca bir madalya fakat içinde nelerin olduğunu ben, antrenörüm Cahit Süme ve teknik kadro çok iyi biliyor. Gözyaşı var, acı var, antrenmanda yaşadığımız sıkıntılar var, her şey bu madalyanın içinde” sözlerini kullandı. 

Çocukluk hayallerinden birinin altın madalya olduğunu ifade eden şampiyon boksör, "Küçük bir çocukken olimpiyatlarla ilgili hiçbir şey bilmiyordum. Her zaman Cahit hocam olimpiyata gidip orada altın madalya alacağız diyordu bana. Bunu başardık, olimpiyat madalyasını aldık." dedi.

“Türk kadınının gücünü gösterdim”

Türk kadının neler yapabileceğini çok iyi gösterdiğini ifade eden Sürmeneli, “Bu madalya, pes etmeyen bütün Türk kadınlarına, hayal kuran tüm çocuklara, Türk'ün gücünü gösteren herkese armağan olsun.” açıklamasını yaptı.

“Bundan sonra da devam edeceğiz”

Daha önce Busenaz'ın 3 dünya şampiyonluğu ve 5 Avrupa şampiyonluğu bulunduğuna dikkat çeken antrenör Cahit Süme, "Bütün şampiyonalarda İstiklal Marşı'nı hep birlikte dinledik, yoğun duygular yaşadık fakat olimpiyatlar çok farklı. 2013 yılında Twitter'da bir şey paylaşmıştım. 'Allah'ım olimpiyat şampiyonu sporcuyu, Trabzon'a getirmeyi bana nasip et.' şeklinde, bunu başardık. Çok mutlu ve gururluyuz. Bundan sonra da devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

“Her madalyada ayrı hikâyeler var”

Sporcuların başarısının arka planında yoğun çalışmalar olduğuna vurgu yapan Mehmet Baykan; "Kazanılan madalyalar bir müsabakanın, bir anın eseri değil. Madalya alan her sporcumuzun ayrı hikayeleri var." yorumunu yaptı.

Busenaz Sürmeneli'nin yetiştiği kulübü olan Trabzonspor'un Başkanı Ağaoğlu da duygularını şöyle ifade etti:

"Olimpiyat madalyası çok farklı. Dünya genelinde 4 yıl boyunca yaklaşık olarak 500 milyon sporcu, kota alıp olimpiyatlara katılmak amacıyla mücadele ediyor, onlardan yalnızca 12-13 bini olimpiyatlara katılabiliyor. Onlardan da yalnızca 350’ye yakını altın madalyayı kazanma şansını elde ediyor. Busenaz gibi benim de bu tarz bir hayalim vardı, aktif bir sporcuydum ben de. 'Allah'ım olimpiyat madalyasını bana nasip et' şeklinde ben de çok dua etmiştim. Bugün, o madalya kulüp başkanı olarak bana nasip oldu, bu yüzden çok mutluyum."

Yorumlar (0)