Olimpiyat Komitesi’nden devrim gibi karar! Türkiye’ye kötü haber

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, modern pentatlon, halter ve boks branşlarını Olimpiyat Oyunları'ndan 2028'deki Los Angeles Oyunları ile birlikte kaldırılacağını açıkladı. 

SPOR 11.12.2021, 17:03
Olimpiyat Komitesi’nden devrim gibi karar! Türkiye’ye kötü haber

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, Türkiye'nin en fazla madalya kazandığı halter ve boks branşlarına ek olarak modern pentatlon branışını da Olimpiyatlar’dan kaldırma kararı aldı.

Halter son kez 2024’te programda olacak

2020 Tokyo Olimpiyatları'nda sportif tırmanış, kaykay ve sörfü programa ilk defa dahil eden Komite, bu branşları kalıcı hale getirecek. IOC Başkanı Bach, "Bu branşlar, Tokyo 2020'nin başarısına ciddi katkılarda bulundu." değerlendirmesini yapmıştı.

Olimpiyat Oyunları'nın ilk başladığı tarihten bu yana takvimde bulunan halter, 2024 Paris oyunlarında son defa yer alacak.

Yaz Olimpiyat Oyunları tarihindeTürkiye, halterde 8'i altın madalya olmak üzere 11, boksta ise 1'i altın madalya olmak üzere toplamda 5 madalya kazanmıştı.

Naim Süleymanoğlu halterde tarih yazmıştı

Olimpiyat Oyunları'nda halterde Türkiye, 1988 Seul'deki oyunlarda ilk madalyasını Naim Süleymanoğlu'nun büyük başarısıyla elde etmişti.

Seul'un haricinde eski milli sporcu 1992 Barcelona ve 1996 Atlanta'da altın madalyayı kazanmıştı.

Halter branşında Naim Süleymanoğlu dışında Türkiye’ye Halil Mutlu 3 altın, Taner Sağır 1 altın, Nurcan Taylan 1 altın, D. İsmayilov gümüş, Sedat Artuç ve Reyhan Arabacıoğlu ise bronz kazandı.

Boks branşında tarihi başarılar

Olimpiyat Oyunları tarihinde Türkiye, boks branşındaki ilk altın madalyasını Tokyo 2020 Olimpiyatları’nda Busenaz Sürmeneli ile elde etti. Öte yandan Buse Naz Çakıroğlu da aynı branşta gümüş madalyaya uzandı.

Malik Beyleroğlu ve Atagün Yalçınkaya gümüş, Yakup Kılıç ise bronzmadalya kazandı.

Yorumlar (0)