Okçuların hedefi Dünya Şampiyonası 

Türk tarihinde okçuluk branşında ilk olimpiyat şampiyonluğunu Tokyo 2020’de alan Türkiye Okçuluk Federasyonu, ulaştığı başarısını, ABD’de 19-26 Eylül arasında düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası’nda da devam ettirmeyi hedefliyor. 

SPOR 16.09.2021, 14:56 17.09.2021, 09:07
Okçuların hedefi Dünya Şampiyonası 

Dünyanın en iyi okçuları, 19-26 Eylül arasında ABD Yankton’da düzenlenecek olan Açık Hava Dünya Şampiyonası’nda bir araya gelmeye hazırlanırken Türk spor tarihinin okçuluk branşında en başarılı sporcuları da antrenmanlarına tüm hızıyla devam ediyor. 

Gözünü Dünya Şampiyonası’na diken okçuluk milli takımından klasik yay milli takımı, Antalya Belek’te; makaralı yay milli takımı ise Çanakkale Gelibolu’da çalışmalarını sürdürüyor. Zorlu organizasyonda 4 farklı kategoride toplamda 12 Türk okçunun mücadele edeceğini belirten Okçuluk Milli Takımlar Teknik Direktörü Yusuf Göktuğ Ergin ile milli sporcular Gülnaz Büşranur Coşkun ve Samet Ak, süreci haber ajanslarına anlattı. 

“Pandemi süreci sebebiyle pek çok değişiklik yapıldı” 

Ergin: “İki senedir dünyayı etkisi altına almış olan pandemi sebebiyle yerleri değişen ya da ertelenen çok fazla yarışma oldu. Örneğin Dünya Şampiyonası, kendi tarihinden çok daha ileri bir tarihte gerçekleşecek. Bu da bizleri ve birçok teknik ekibi performans kontrolü açısından zorluyor. Özellikle 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın hazırlık sürecinde ve olimpiyatların tamamlanmasının ardından bazı zorluklar yaşadık. Şu anda da yoğun tempo ile sporcularımızı şampiyonaya hazır hale getirmeye çalışıyoruz.” 



“En fazla madalya sayısına ulaşmayı hedefliyoruz” 

Ergin: “Türk milli takımı olarak her yarışmada olduğu gibi bu yarışmadan da en fazla madalya sayısına sahip olarak ayrılmak istiyoruz. Katılacağımız 4 farklı kategoride yarışma var. Burada yarışacak sporcular, dünya sıralamalarında en üst sıralarda yer alan çok başarılı sporcular. Özellikle makaralı yay kadınlar ve erkeklerde sporcularımız, takım olarak zirvede bulunuyor. Klasik yayda da 2020 Tokyo Olimpiyat şampiyonumuz Mete Gazoz ve aynı olimpiyatlarda Mete ile beraber dördüncü olan Yasemin Ecem Anagöz yarışacak. Sporcularımız, en yoğun antrenmanlarla 20 gündür hazırlanıyoruz. Önemli olan Covid-19 sürecinde hem sakatlık yaşamamak hem de sporcularımızın sağlığını koruyarak Dünya Şampiyonası’nı tamamlamak.” 

2021’in son yarışmasında sporcuların hedefi şampiyonluk 

Yankton'da düzenlenecek Dünya Kupası Finali’nde de mücadele edebilme imkanlarının olduğunu belirten Ergin, daima şampiyonluk için mücadele vereceklerini ve seneyi, olabilecek en iyi şekilde kapatacaklarını ifade etti. 

Erkekler klasik yay kategorisinde yarışan milli sporcumuz Samet Ak ve Gülnaz Büşranur Coşkun da madalya ile dönmek konusunda hem kendilerine hem de takımlarına inanan sporcular arasında yer alıyor.  

Ak: “Takım arkadaşlarıma ve kendime güveniyorum. Katılacağımız yarışma oldukça önemli. Bunun bilincindeyiz. Dünyanın en iyi sporcularının katılacağı bir yarışma bu. Biz de en iyiler arasındayız. Öz güvenimiz ve motivasyonumuz yerinde.” 

Coşkun: “Uzun zamandır bunun için çalışıyoruz. Dünya Şampiyonası, 2021’in son yarışı olacak. Hem takım halinde hem de bireysel olarak çok büyük başarılara imza atacağımızı düşünüyorum.”

Yorumlar (0)