Okan Buruk: Ülke puanı için turu geçmeliyiz!

UEFA Avrupa Ligi'nde yapılacak Sporting-Medipol Başakşehir karşılaşması öncesi konuşan Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, "Bundan sonraki seneler için, Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılım için ülke puanı önemli. Bunun için turu geçmeliyiz" dedi.

SPOR 20.02.2020, 09:18
Okan Buruk: Ülke puanı için turu geçmeliyiz!

UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu'nda yarın Portekiz ekibi Sporting Lizbon ile karşılaşacak olan temsilcimiz Medipol Başakşehir'de teknik direktör Okan Buruk ve Brezilyalı futbolcu Caiçara düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

"Türkiye'yi temsil ediyoruz"

Hem Başakşehir hem de Türkiye için çok önemli bir maç olduğunu belirten Buruk, "Türkiye'yi temsil ediyoruz. Kalan tek takımız. Bundan sonraki seneler için, Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılım için ülke puanı önemli. Bunu çok önemsiyoruz. Ülkemizi bu sırada tutmak istiyoruz. Bunun için turu geçmeliyiz" dedi.

"Her şey oyuncularımızın sahadaki performansına kalıyor"

Sporting hakkında görüşlerini aktaran Okan Buruk, "Rakibimizin hem kadro olarak hem de oyun içerisindeki sistem olarak değişimlerini doğru bir şekilde analiz ettiğimizi düşünüyoruz. Her şey oyuncularımızın sahadaki performansına kalıyor. 2 maçlık bir seri, burada avantajı yakalayıp Türkiye'ye dönmek istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"Gruplardan çıkmak büyük bir başarıydı"

Bu yıl ilk kez Avrupa Ligi'nde oynayan teknik adam olduğunu belirten Okan Buruk, "Gruplardan çıkmak büyük bir başarıydı. Benim ve oyuncularım için bu turu geçmek geleceğimiz için çok önemli. Tek hedefimiz buradan avantajla dönmek. Bu maçta ne olursa olsun ikinci maçta her şey belli olacak ama ne olursa olsun umarım kendimiz için de bir tarih yazma şansımız olur" diye konuştu.

Yoğun maç temposunun kendilerini etkilemediğini söyleyen Okan Buruk, "Eğer yarışıyorsanız bu temponun içine girmek zorundasınız. Bununla ilgili hiçbir şikayetimiz yok" dedi.

"Robinho önümüzdeki hafta bize katılacak"

Robinho'nun sakatlığı nedeniyle Lizbon'a gelmediğini belirten Buruk, "Robinho önümüzdeki hafta bize katılacak. Belki pazartesi Rizespor maçında bizimle olabilir. Ben onunla birlikte çalışmaktan çok mutluyum. Hem futbolcu hem karakter olarak çok iyi bir kişi. Yaşına göre çok fazla çalışıyor. Sezon başında Junior ile birlikte takımın en iyi gelenlerinden biriydi. Kendisinden çok memnunuz. 2-3 sene daha rahat oynayacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Caiçara: "Çok farklı sistemlerde oynayabilen bir takım"

Medipol Başakşehir'in Brezilyalı futbolcusu Junior Caiçara ise "Rakibi çok iyi analiz ettik, onların kuvvetli ve zayıf yanlarını iyi biliyoruz. Çok farklı sistemlerde oynayabilen bir takım. Yarınki maç tamamen bizim performansımıza bağlı. İyi bir sonuçla Türkiye'ye dönmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Sporting Lizbon Teknik Direktörü Jorge Manuel Rebelo Fernandes'in yarınki maçta kendilerini favori görmelerinin doğal olduğunu belirten Caiçara, "Kendi evinde oynuyor ve favori olduğunu söylemekte haklı. Ama biz iyi hazırlandık. Sürpriz yapıp iyi bir sonuçla döneceğimize inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye liginde de üst düzey ve zor bir futbol oynanıyor"

Portekizli bir gazetecinin "Türk futbolunun seviyesiyle" ilgili sorusuna ise "Elbette farklı ama Türkiye liginde de üst düzey ve zor bir futbol oynanıyor. Özellikle lider olduğunuzda rakiplerin motivasyonu çok yüksek oluyor. Portekiz futbolunda şampiyonluk için sadece Benfica, Porto, Sporting ve Braga yarışır. Türkiye ligine genel olarak herkesin saygı duyması lazım" cevabını verdi.

Yorumlar (0)