Okan Buruk istedi, Galatasaray golcüsünü buldu!

Yeni sezonda Okan Buruk öncülüğünde ligde şampiyon olmak isteyen Galatasaray, rotayı golcü transferine çevirdi. İddialara göre sarı kırmızılılar, Benfica'nın 30 yaşındaki golcüsü Haris Seferovic ile her konuda anlaştı. İsviçreli golcünün, 1 yıllığına kiralık olarak kadroya dâhil edileceği öne sürüldü.

SPOR 17.07.2022, 11:14 Hakan Öksüz
Okan Buruk istedi, Galatasaray golcüsünü buldu!

Geçen sezon Süper Lig'i 13'üncü sırada tamamlayan Galatasaray, yeni sezon öncesi önemli bir değişim geçirdi. Domenec Torrent'in yerine takımın başına Okan Buruk'u getiren sarı kırmızılıların yeni başkanı da Dursun Özbek oldu. Çiçeği burnundaki Galatasaray yönetimi, 2022-2023 sezonunda Okan Buruk öncülüğünde Süper Lig'de şampiyon olmak istiyor. 

Kadrodaki eksikler hızla gideriliyor

Yeni sezonda uzun lig maratonunda yarıştan kopmayacak bir takım oluşturmayı hedefleyen sarı kırmızılılar, kadrosunu güçlendirdi. Marcao'nun Sevilla'ya transfer olması nedeniyle defans bölgesinde oluşan zayıflığı gidermek isteyen yönetim, Abdülkerim Bardakçı ve Kazımcan Karataş'ı takıma monte etti. Orta sahasını Sergio Oliveira ile güçlendiren Galatasaray, yönünü forvet transferine çevirdi.

Mbaye Diagne'yi Fatih Karagümrük'e gönderen sarı kırmızılı yönetim, iddialara göre Haris Seferovic ile anlaşma sağladı. İsviçreli golcünün takımı Benfica ile bir süredir görüşen yönetimin, Seferovic'in transferini bitirmek üzere olduğu ileri sürüldü.

15 maça çıkarsa satın alma opsiyonu devreye girecek!

İddialara göre 30 yaşındaki İsviçreli golcüyü 1 yıllığına kiralık olarak kadrosuna katacak olan Galatasaray, "15 maça çıkması durumunda 3.5 milyon euroluk satın alma opsiyonu devreye girer." maddesini de kabul ettirdi. Önceki sezon yaşadığı sakatlıklar nedeniyle forma şansı bulmakta zorlanan Seferovic'in, çıktığı 15 maçta 5 gol attığı hatırlatıldı.

Benfica formasıyla çıktığı 187 maçta 74 gol attı

Kanatlarda da görev yapabilen çok yönlü bir golcüyle anlaşmak isteyen Galatasaray'ın, Okan Buruk'un bu talebi nedeniyle Seferovic konusunda Benfica'ya bir süredir baskı yaptığı iddia edildi. 2017'de Alman ekibi Eintracht Frankfurt'tan Portekiz takımı Benfica'nın yolunu tutan Seferovic, performansı ile dikkat çekti. Portekiz ekibinin formasıyla 187 maça çıkan Seferovic, 74 gol ve 24 asistlik performans sergiledi.

Yorumlar (0)