Ofsayt tartışmalarına son! İşte yeni yarı otomatik ofsayt sistemi...

FIFA, 2022 Dünya Kupası'nda yarı otomatik ofsayt sisteminin kullanılacağını açıkladı. 

SPOR 01.07.2022, 15:57 02.07.2022, 17:42
Ofsayt tartışmalarına son! İşte yeni yarı otomatik ofsayt sistemi...

Katar'da gerçekleştirilecek olan Dünya Kupası öncesinde FIFA, turnuvada yeni kullanılacak olan sistemi tanıttı.

FIFA'nın web sitesinden paylaşılan açıklamada, yarı otomatik ofsayt teknolojisinin 21 Kasım'da başlayacak olan Dünya Kupası'nda kullanılacağı aktarıldı.

Futbolcular, 12 kamerayla izlenecek

Açıklamada bu sistem vesilesiyle video hakemlere daha çok yardımcı olunacağı ve karar verme sürecini hızlandıracağı aktarıldı. Rusya'da yapılan 2018 Dünya Kupası'nda, VAR sistemi ilk defa uygulanmıştı.

Yarı otomatik ofsayt sistemine yönelik bilgilere de açıklamada yer verildi. Stadyumlara konumlandırılacak olan 12 kamerayla futbolculardan toplanan veriler ve topun hareketlerinin sisteme gönderileceği belirtildi. 

"Var sistemine destek olacak"

FIFA Başkanı Gianni Infantino, "FIFA, 2018 Dünya Kupası'nda VAR sistemini deneyerek cesur ve büyük bir adım attı. Yarı otomatik ofsayt sistemi, VAR’ın bütün dünyadaki gelişimine destek olacak." sözlerine yer verdi. 

Konuyla ilgili konuşan FIFA Hakem Komitesi Başkanı Pierluigi Collina, "VAR, futbola çok pozitif bir etki yaptı ve birçok hatanın önüne geçti. Yarı otomatik ofsaytın da mevcut durumu daha ileriye taşıyacağını düşünüyoruz.

Yorumlar (0)