Nihat Özdemir’den taraftarlara müjde: “Ya Süper Lig TV açılacak ya da …"

Gündem hakkında açıklama ve değerlendirmelerde bulunan Nihat Özdemir, taraftarların merakla beklediği yayın ihalesiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü, yakın zamanda Süper Lig Televizyonu’nun kurulabileceğini ancak bunun ikinci yol olduğunu ifade etti. Özdemir'e göre gidilebilecek ilk yol, yayın ihalesi. Murat Sancak'ın hakemler hakkında söylediklerine de değinen Özdemir, "Adana Demirspor şu anda Lig'de 3'üncü sırada. Onu oraya getiren hakemler Ay'dan mı geldi?" ifadeleriyle sert çıktı.

SPOR 16.02.2022, 14:36 17.02.2022, 12:32
Nihat Özdemir’den taraftarlara müjde: “Ya Süper Lig TV açılacak ya da …"

Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde basının karşısına geçen Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, gündem hakkında önemli açıklamalarda bulundu: “14 Şubat 2022 Pazartesi günü yayın ihalesi yapıldı. Bu ihale, 1’inci kademeydi ve 14 esas teklif geldi. 1 tane de alternatif teklif geldi. İhale komisyonu, teklifleri değerlendirdi ancak bazı zarflarda eksik olduğunu gördük. Revize etmek isteyenler ve tekliflerini tamamlamak isteyenler için 18 Şubat Cuma günü mesai bitimine kadar süre verdik. İhaleye ilgi yoğun. Fiyat ve sistem olarak bu yayın ihalesinin rakamını mümkün olduğunca yükseltmeye çalışıyoruz. Çünkü gerek Süper Lig gerekse diğer tüm liglere destek için yayın ihalesinin önemini biliyoruz. Bu yayın ihalesi 4 büyüklere yüzde 30 civarında destek sağlarken Anadolu kulüpleri yayınlardan yüzde 80 oranında destek alacak.” 



Süper Lig Televizyonu hakkında 

“Şu anda ihaleye katılan 15 şirketin gerçek rakamları değil akıllarına eseni yazdıklarını biliyoruz. Kendilerinden bu rakamları cuma gününe kadar revize etmelerini istiyoruz. Amacımız, teklifleri en iyi hale getirmek ve kulüplerimizin daha fazla para kazanmasını sağlamak. Bizim bu ihalemiz çift kademeli. Her kademede rekabet daha da artacak. Süper Lig Televizyonu’na gelirsek biz, kulüplerimizin yayın gelirlerinden en yüksek ücreti almalarını istiyoruz. Şu anki ihaleye gelen tekliflerden istediğimizi alamazsak Süper Lig Televizyonu’nu kurup burada dekoderler sattırıp her kulübün satış miktarını göz önünde bulundurarak gelir paylaşımlı sistem oluşturabiliriz. Yapılacak her şey, cuma günkü tekliflere bağlı. Şu anda önümüzde iki yol var. Ancak daha zamanımız var. Yeni lig ağustos ayında başlayacak. Biz de o zamana kadar her şeyi netleştireceğiz.” 



Özdemir’den Murat Sancak’a sert sözler 

Beşiktaş ile oynanan maç sonrasında Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak’ın hakemler hakkındaki açıklamalarına değinen Özdemir, şunları aktardı: “Herhangi bir spor kulübünün başkanına direkt olarak cevap verecek değilim. Açıklamalarında sportmenliğe ve centilmenliğe aykırı bir durum olması halinde zaten disiplin kuruluna sevk edilir. Ancak şu anda bu takım Süper Lig’de 3’üncü sırada. Onu oraya getiren hakemler Ay’dan mı geldi yoksa Avrupa’dan mı? Mağlup olunca ya da berabere kalınca hakemler kötü de galip gelince mi iyiler? Biz bu düşünceyi kabul etmiyoruz. Hakem de VAR’daki arkadaşlarımız da insandır, hataları olabilir.” 

Yorumlar (0)