Nihat Özdemir'den 'Fenerasyon' açıklaması

Nihat Özdemir, önemli açıklamalarda bulundu. Özdemir, "Her takıma eşit mesafede olmaya çabalıyoruz. Zorlu bir sezonu geride bıraktık." dedi.

SPOR 24.05.2021, 21:12 24.05.2021, 21:20
Nihat Özdemir'den 'Fenerasyon' açıklaması

TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) Başkanı Nihat Özdemir, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"Eşit olmaya çalışıyoruz"

Özdemir, "Eleştirilmemek imkansız, bizim aldığımız her karar ülke futbol için. Her takıma eşit mesafede olmaya çabalıyoruz. Zorlu bir sezonu geride bıraktık. Sezona 11 Eylül 2020'de başladık, devre arası yapmadan 42 hafta oynadık.

Kulüpler Birliği'nden küme düşmeme hususunda toplu bir karar geldi, biz de bu konu üzerinde çok düşündük. Onlara hak verdik ve düşmeyi kaldırdık. Zor bir yıl oldu fakat biz ve kulüplerimiz, birbirimize destek verdik.

Belki de son 25-26 senedir böyle bir lig yaşanmadı. Son haftaya 3 ekip, hemen hemen eşit şanslarla girdi. Son 3 haftadaki müsabakaları aynı anda başlattık.

Elimizden geldiğince, takımların koşullarını da göz önüne alarak tüm ulusal kupa final müsabakalarını Olimpiyat Stadyumu'nda oynatmak istiyoruz.

"'Fenerasyon' dediler"

Fenerbahçe oldukça iyi bir kadro kurdu, çok transfer yaptı. Aslında sezona da iyi başladılar. 'Şampiyon Fenerbahçe olacak, TFF de yardım edecek. Adları zaten Fenerasyon.' dediler.

Bu kez Galatasaray öne geçmeye başladı, bunu da bizim planladığımızı söylediler. Beşiktaş öne geçti, bu da bize bağlandı. 3 ekip de eşit şansla son haftaya girdi.

Sezon içinde konuşulan her şeyin dedikodudan ileriye gidemediğini hep beraber gördük." sözlerini sarf etti.

"18 takımla oynamak istiyoruz"

Süper Lig'deki takım sayısı hakkında da konuşan Özdemir, "Süper Lig'de ana amacımız bence 18 takım olmalı. 20 takımla dahi sıkışık bir program olacağı görünüyor. Aynı şekilde, 1. Lig'in de 18 takımla olması gerektiği kanaatindeyiz. An itibarıyla çalışmalarımız sürüyor." dedi.

Yorumlar (0)