Nihat Özdemir'den yabancı sınırı açıklaması

TFF ile Kulüpler Birliği Vakfı'nın yabancı oyuncu kontenjanı ve küme düşme statüsüne ilişkin kararları ve harcama limitleri ile ilgili toplantısı tamamlandı.

SPOR 07.06.2021, 20:35 08.06.2021, 15:48
Nihat Özdemir'den yabancı sınırı açıklaması

TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) ile Kulüpler Birliği Vakfı arasındaki kritik toplantı son buldu. Toplantıda küme düşme statüsü, harcama limitleri, yabancı oyuncu kuralı ve yayın ihalesi hususları üzerinde değerlendirmeler yapıldı.

Çebi'den açıklama

Toplantının ardından konuşma yapan Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Nur Çebi, "Yabancı oyuncu sınırı kararının 1 sene daha ertelenmesini Sayın Nihat Özdemir'den talep ettik. İkincisi, limit hususunda hoşgörü istirham ettik." ifadelerini kullandı.

"Değerlendireceğiz"

TFF Başkanı Nihat Özdemir ise "Kulüplerimiz geçtiğimiz yıl ertelemiş olduğumuz yabancı kuralının 1 sene daha ertelenmesini talep ediyor. Yönetim kurulumuz ile bu durumu değerlendireceğiz." şeklinde konuştu.

Harcama kotası hakkında da konuşan Özdemir, "Transfer sezonundan evvel tüm kulüplerin takım harcama limitlerini duyuracağız." dedi.

4 takım küme düşecek

"Avrupa'da ülkeler 20 takımdan oluşan ligleri 18'e düşmeye çalışıyor." diyen Özdemir, "Takvimler bir hayli sıkışıyor, Türkiye Kupası için zaman ayarlayamıyoruz. Biz 4 takım düşürme yönünde karar kıldık. Bu hususu değerlendireceğiz." sözlerini dile getirdi.

"Yayıncı kuruluş ödeme yapmadı"

Son olarak yayıncı kuruluş ile ilgili de konuşan Başkan Özdemir, "Yayıncı kuruluşça ödenmesi gereken son taksit ödenmedi. 7 Haziran itibarıyla hukuki işlemleri başlatacağız." dedi.

Yorumlar (0)