Nihat Özdemir'den Fenerbahçelileri heyecanlandıran '1959' açıklaması

Nihat Özdemir, 1959 yılı öncesinde elde edilen şampiyonluklara dair yapılan başvurular hakkında son durumu paylaştı.

SPOR 18.04.2021, 19:52 19.04.2021, 17:13
Nihat Özdemir'den Fenerbahçelileri heyecanlandıran '1959' açıklaması

TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) Başkanı Nihat Özdemir, Azerbaycan medyasına önemli açıklamalarda bulundu. 

Özdemir, özellikle sarı-lacivertli taraftarlarının büyük bir merakla beklediği 1959 yılı öncesi şampiyonluklar hakkında kendisine yöneltilen bir soruya, "En kısa zaman zarfından açıklıyor olacağız." cevabını verdi.

"Yakında açıklayacağız"

Kendisine yöneltilen, '1959 senesinden önceki şampiyonluklar hususunda son durum nedir?' sorusunu cevaplayan TFF Başkanı, "Bu tamamen hukuksal bir husus. An itibarıyla bunu hukukçu arkadaşlarımız ile birlikte inceliyoruz. Kulüplerimizin herhangi bir hakkının zayi olmasına müsaade etmeyiz. An itibarıyla çalışmalarımız sürüyor. İnşallah en kısa sürede kararımızı açıklayacağız." sözlerini sarf etti.

"EURO 2020'de kendimize güveniyoruz"

EURO 2020 hakkında konuşan Özdemir, "Açılış maçı 11 Haziran tarihinde İtalya'da oynanacak. O maçın akabinde hep birlikte Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye geleceğiz. İsviçre ve Galler ile oynayacağız. İnşallah Azerbaycanlı kardeşlerimizin desteği ile Türkiye A Milli Futbol Takımı gruptan çıkmayı başaracak." ifadelerini kullandı. 

"Azerbaycanlı kardeşlerimiz de yerli futbolcu sayılabilir"

Başkan Özdemir, 'Azerbaycanlı futbolcular yerli kategorisinde sayılacak mı?' şeklinde yöneltilen soruya ise, "Biz Azeri kardeşlerimizin Süper Lig'de ve alt liglerde oynamasını da çok isteriz. İnşallah devletler arasında bir anlaşma sağlanırsa, Azerbaycanlı kardeşlerimizi Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda da oynatabiliriz. Aynı şekilde, ligimizde de yerli statüsünde oynatabiliriz." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)