Nef Stadyumu, Guinness Rekorlar Kitabı'nda

Galatasaray'ın futbol maçlarını oynadığı Nef Stadyumu, güneş enerjisi ile çalışan en güçlü stat olma unvanıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na adını yazdırmayı başardı.

SPOR 22.03.2022, 18:20
Nef Stadyumu, Guinness Rekorlar Kitabı'nda

Guinness Rekor Takdim Töreni, Nef Stadyumu'nda organize edilen basın toplantısında yapıldı.

"Merhum Cengiz'e teşekkürler"

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, burada gerçekleştirdiği konuşmada, projenin eski başkanlardan merhum Mustafa Cengiz yönetimi döneminde başladığını anımsatarak, "Mustafa Cengiz imzası taşıyan, Yusuf Günay'ın emekleriyle yapılan bu önemli projenin tamamlanması bizim dönemimize denk geldi. Eski yönetime ve Enerjisa'ya teşekkürlerimi sunuyorum. Türkiye'nin ve kulübümüzün geleceği için çok önemli bir iş." şeklinde konuştu. 

"25 sene sonunda önemli bir gelir elde edeceğiz"

Söz konusu projeyle, stadın enerji giderlerinde önemli oranda tasarruf elde edildiğini söyleyen Elmas, "Burada daha fazla fonksiyonu devreye alarak gelir elde etmeye, müsabaka günleri haricinde de gelir getiren bir ticari alan ortaya çıkarmaya yönelik projelerimiz var. Buradaki güneş enerji panelleri 25 sene sonunda önemli manada gelir üretiyor olacak. İlk gün itibarıyla enerji giderlerinde önemli bir avantaj sağladığını söyleyebilirim." dedi. 

"Ortaklığımız diğer tesislere de yayılacak"

Elmas, Enerjisa ile diğer projeler için de çalışma gerçekleştireceklerini belirterek, "Uzun süreli çalışma ortakları arıyoruz. Enerjisa da bunlardan biri. Ortaklığımızı diğer tesislere de yaymak istiyoruz. Belirli sektörlerde deneyimli ortaklarımızla birlikte gelirleri büyütmek ve kulübümüzü geleceğe hazırlamak istiyoruz." sözlerini sarf etti. 

Rekor Türkiye'ye geldi

Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi ve Hakemi Şeyda Subaşı, hem 4,3 megawattlık elektrik üretimi hem de 10 bin 404 adet güneş paneliyle rekorun Brezilya'dan Türkiye'ye geçtiğini kaydedip, rekor sertifikasını Başkan Elmas'a takdim etti.

Yorumlar (0)