"Ne Ronaldo ne Messi, en iyisi o"

Deneyimli teknik adam Jose Mourinho, kendisini en çok etkileyen futbolcuyu açıkladı.

SPOR 12.10.2019, 20:12
"Ne Ronaldo ne Messi, en iyisi o"

Manchester United, Real Madrid, Inter ve Chelsea gibi takımların hocalığını yapan Jose Mourinho, gördüğü en iyi futbolcunun Brezilyalı Ronaldo olduğunu söyledi.

Kariyeri boyunca dünyanın en iyileriyle çalıştığını hatırlatan Mourinho, bir zamanlar birlikte çalıştığı Ronaldo'nun kendisini en çok etkileyen isim olduğunu aktardı.

Bobby Robson'ın Barcelona'daki görevi sırasında İngiliz teknik direktörün çevirmenliğini yapan Mourinho, o yıllarda Ronaldo'yla aynı takımda görev yapıyordu.

"Hiç kimse Ronaldo'yu geçemez"

Cristiano Ronaldo ve Leo Messi'nin son 15 yıl her gün zirvede kaldığına işaret eden Portekizli teknik adam, "Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi'nin daha uzun kariyerleri oldu. Buna karşın yetenek ve ustalık bakımından hiç kimse Ronaldo'yu (Nazario) geçemez." dedi.

"Sakatlıklar, kariyerini öldürdü"

Mourinho, "Boby Robson ile Barcelona'dayken; sahada gördüğüm en iyi oyuncunun o olduğunu anladım. Sakatlıklar, daha fazla inanılmazlara neden olabilecek bir kariyeri öldürdü. Ancak 19 yaşındaki bir oyuncuya göre inanılmazdı. 1997'de PSG ile Rotterdam'da oynanan maçta Barcelona adına attığı ve skoru 1-0 yapan gol muhteşemdi" diye konuştu.

Yorumlar (0)