NBA'in emektar oyuncusu veda etti!

NBA oyuncularından Luol Deng, Chicago Bulls ile bir günlük özel sözleşmeye imza attı, ardından ise basketboldan emekli olduğunu açıkladı.

SPOR 18.10.2019, 00:48 18.10.2019, 01:06
NBA'in emektar oyuncusu veda etti!

NBA emektar oyuncularından Güney Sudan asıllı Britanyalı basketbolcu Luol Deng, Chicago Bulls formasıyla emekliye ayrıldı.

Chicago Bulls'tan yapılan açıklamada, son olarak Minnesota Timberwolves formasını giyen Luol Deng'in, kariyerinin 9 sezonunu geçirdiği Bulls formasıyla emekliye ayrılması amacıyla oyuncuyla bir günlük özel sözleşme yapıldığı kaydedildi.

Sözleşmenin ardından resmen emekliye ayrılan 34 yaşındaki oyuncunun kulübe büyük katkı sağladığını kaydeden Chicago Bulls Başkanı Michael Reinsdorf, "Luol, Chicago Bulls formasıyla emekliye ayrılmayı tercih ettiği için çok mutluyuz. Kulübümüzde 9 yıl boyunca gösterdiği performansla, tüm gençlere örnek olacak." değerlendirmesini yaptı.

NBA'de 15 sezon boyunca ter döken Luol Deng, 2004'te draft edildiği Bulls formasıyla gösterdiği üstün performansla iki defa All-Star seçilmişti. 

Cleveland Cavaliers, Miami Heat, Los Angeles Lakers ve Minnesota Timberwolves'ta oynayan Loul Deng, tüm kariyeri boyunca 14,8 sayı, 6,1 ribaunt ve 2,3 top çalma ortalamasıyla oynadı.

Yorumlar (0)