NBA ile Çin arasındaki gerginlik devam ediyor!

Houston Rockets Genel Menajeri Daryl Morey'nin paylaşmış olduğu tweetin ardından Çin hükükmeti ve pazarı ile NBA arasında oluşan gerilim bir türlü durmak bilmiyor. NBA Başkanı Adam Silver, Morey'yi desteklerken tüm NBA camiasının ifade özgürlüğüne sahip olduğunu ve gerektiğinde susmaması gerektiğini belirtti.

SPOR 10.10.2019, 13:27 10.10.2019, 13:38
NBA ile Çin arasındaki gerginlik devam ediyor!

Çin hükümeti ve Çin pazarı ile NBA arasındaki gerilim, geçtiğimiz hafta Cumartesi günü başlamıştı. Houston Rockets Genel Menajeri Daryl Morey’nin, Çin devletinine karşı protesto gösterileri yapan Hong Kongluları destekleyen bir tweet atmış; Çin hükümeti ve Çin pazarı ise bu tweet’e çabuk bir şekilde karşılık vermişti. Çin’in resmi televizyon kanalı artık Houston Rockets maçlarını yayınlamayacağını duyururken birçok Çin menşeili bazı Rockets sponsoru markalar ise takıma verdiği maddi desteği geri çekmişti.

Daryl Morey, attığı paylaşımını kısa bir süre içinde silip ve bir özür mesajı paylaştı. Olaylar hakkında yeteri kadar bilgi sahibi olmadan bir paylaşım yaptığı itirafında bulundu.

"Lig her koşulda arkalarında"

NBA yönetimi ise Morey’nin tweet’inin bir ifade özgürlüğü olduğunu belirterek Rockets GM’inin arkasında durdu. NBA Başkanı Adam Silver, oyuncuların ve diğer NBA çalışanlarının polis şiddeti gibi olaylar karşısında susmaması gerektiğini aktardı. Silver, NBA komünitesinin düşüncelerini açıklamakta özgür olduğunu ve ligin her koşulda onların arkasında durduğunu belirterek, “İfade özgürlüğü, ligimizin ilk günden beri arkasında olduğu değerlerden biri. Daryl Morey, ifade özgürlüğünü kullanarak düşüncelerini paylaştı. Tabii ki Çin hükümeti ve Çin menşeili şirketler de bu duruma tepki verme hakkına sahipler" dedi.
 

Yorumlar (0)