Naomi Osaka: En rahat benim

Dünya dört numaralı Japon tenisçi Naomi Osaka, zorlu karşılaşmalarda "en rahat" olduğunu ifade etti.

SPOR 21.09.2019, 11:54 21.09.2019, 11:56
Naomi Osaka: En rahat benim

Osaka, yarı finallere ulaşmak amacıyla Osaka kentinde düzenlenen Pan Pacific Open'da güçlü bir performansla başlayarak rakibi Yulia Putintseva'yı 6-4 ve 6-4'lük setlerle mağlup etti.

İki kez Grand Slam şampiyonu olan 21 yaşındaki genç raket, 24 yaşındaki rakibi Kazakistanlı Putinseva'ya karşı daha önceki üç karşılaşmada set kazanamadı. 

Osaka, "Onunla Wimbledon'da karşılaştığımda çok şey öğrendim. Her zaman zorlu karşılaşmaların en rahat hissettiğim yer olduğunu biliyorum. Ayrıca Japonya'da oynuyorum. Bu yüzden bu sefer bir avantajım olduğunu düşünüyorum" dedi.

Naomi Osaka kimdir?

1997 doğumlu Japon tenisçi, 2018 yılında Serena Williams ile çıktığı Amerika Açık finalinde kazanan taraf oldu ve kariyerinin ilk Grand Slam'ını kazandı. Ayrıca bu şampiyonluk Japon bir tenis sporcusunun kazanmış olduğu ilk Grand Slam oldu. 

Kariyerinde bir diğer Grand Slam şampiyonluğuna ise 2019 yılında düzenlenen Avustralya Açık turnuvasında finalde Çek tenis oyuncusu Petra Kvitova'yı 2-1'lik skorla yenerek sahip oldu ve kazanmış olduğu bu zaferle dünyada 1 numarada yerini aldı.

Yorumlar (0)