Nakavt olduğu maçtan günler sonra hayatını kaybetti!

Amerikalı profesyonel olarak ringe çıkan boksör Patrick Day, Chicago'da Cumartesi gecesi nakavt olduğu maçtan yalnızca dört gün sonra yaşamını yitirdi.

SPOR 17.10.2019, 10:34 17.10.2019, 11:58
Nakavt olduğu maçtan günler sonra hayatını kaybetti!

Amerikalı profesyonel boksör Patrick Day, Chicago'da Cumartesi günü ringe çıktığı karşılaşmadan dört gün sonra hayatını kaybetti.

Charles Conwell'le çıktığı maçın 10'uncu raundunda başına almış olduğu  darbenin ardından bilincini kaybeden Day, komaya girmişti.

Conwell maçın ardından yapmış olduğu açıklamada, "Tek amacım kazanmaktı. Keşke zamanı geri döndürebilsem. Kimse bunu hak etmiyor" ifadelerine yer verdi.

patrick day ile ilgili görsel sonucu

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, menajeri Lou DiBella, beyin travması sonucu hayatını kaybettiği açıklanan Day hakkında"İyi bir aileden geliyordu. Eğitimliydi. Boks yapması gerekmiyordu. Geçimini başka yollarla sağlayabilirdi. Herkes ringe risklerini bilerek çıkar. Ama boksu seviyordu. Boks onu canlı tuttu, insanlara ilham kaynağı oldu" dedi.

patrick day ile ilgili görsel sonucu

Day, profesyonel müsabakalara başlamadan önce pek çok madalyanın sahibi olmuşru. 2012 yılında iki ülke şampiyonluğuyla New York Golden Gloves şampiyonluğu elde etmiş ve Olimpiyat takımı yedeklerinde yerini almıştı.

2013 yılında profesyonel olarak ringlere çıkmaya başlayarak 2017'de Dünya Boks Konseyi Amerika Kıtası şampiyonluğu ve  2019'da da Uluslararası Boks Federasyonu'nun Kıtalararası Boks şampiyonluğunun sahibi oldu.

Day, iki kuruluşun da en iyi 10 boksör sıralamasında yerini almıştı.

Yorumlar (0)