Mustafa Cengiz'den Terim ve Albayrak açıklaması!

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

SPOR 25.03.2020, 16:02
Mustafa Cengiz'den Terim ve Albayrak açıklaması!

Albayrak ve Terim'in sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten Cengiz, "Abdurrahim bey ve eşinin yanında oğulları sayın Hikmet beyin de sonucu pozitif çıktı, karantinada şu anda. Onun da sağlık durumu iyi şu anda. Yusuf beyin de durumu iyi, test sonuçları gelecek. Hocamla görüştüm, sağlığı çok iyi, maşallah yerinde. Karşılıklı espriler yaptık. Sağlığı yerinde, sevenleri sevinsin." dedi.

Kendisinde virüsün semptomlarını görmediğini belirten Cengiz, "Bende hiçbir belirti yok, ateş yok, öksürük yok. Test yaptırdık ve sonuçlarını bekliyoruz. İnşallah hayırlısı gelir. Velev ki korona geldi, bizim aldığımız bilgi şu, kesinlikle şu ya da bu şekilde herkes bu virüsü kapacak. Yüzde 80 oranında iddia ediliyor. Devlet neredeyse Ulusal Kurtuluş Savaşı gibi bir mücadele içinde. Bizim fertler olarak ilgili makamların talimatlarına titizlikle uymamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

TFF'ye serzenişte bulunan Galatasaray Başkanı, "Maçlar oynanmasın diye yalvardım. Biz uyarılarımızı yaptık ama maalesef algı peşinden koşanlar, biz maçların seyircili oynanmasını istemişiz gibi ters algı yapıyorlar. Kronolojik sıraya uymuyorlar. Devletimiz ne derse odur." diyerek tepkisini dile getirdi.

Kulüpler Birliği'yle de görüştünü anlatan Cengiz, "Nihat beyi aradım, maçların ertelenmesinde hayır var dedim. 8 maçı, haftada 2 maç oynayarak 1 ayda tamamlarız. Devletimiz bize ne zaman yol verirse, 1 ayda bitiririz. 1. Lig’de 6 maç kaldı, bu daha kısa sürede biter. Bu bir sağlık sorunu, bu nedenle erteleme istedik. Stadı dezenvekte ettik, gelin dediğimizde devletimiz seyircili oynanma kararı almıştı. Olay bu. TFF, bu süreci sağlıklı olarak yönetemedi. Nihat bey bana hayır, Kulüpler Birliği ıslak imzalı kağıt getirmezse müdahil olmam dedi. Sayın Mehmet Sepil’i (Göztepe Kulübü ve Kulüpler Birliği Başkanı) aradım, bunu lütfen yapalım dedi. Sepil, dört kulübün bunu imzalamadığını söyledi. Kim imzalıyorsa imzalasın, onu verelim dedim. O da öyle kaldı." diyerek görüşmelerinin sonuçsuz kaldığını açıkladı.
 

Yorumlar (0)