Muslera'yı sakatlayan pozisyonun pierosu ortaya çıktı!

Galatasaray-Rizespor mücadelesinde Fernando Muslera'nın sakatlanmasının üzerine Fatih Terim, hakem tarafından ofsayt bayrağının kaldırılmamasına tepki gösterdi. İşte tartışmalı pozisyonun piero görüntüsü...

SPOR 15.06.2020, 12:07
Muslera'yı sakatlayan pozisyonun pierosu ortaya çıktı!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle ara verilen Süper Lig yeniden başladı.

Rizespor, Galatasaray'ın kendi sahasında ağırladı. Karşılaşma, Karadeniz ekibinin 2-0 galibiyetiyle sona erdi.

Söz konusu mücadelenin 14'üncü dakikasında Galatasaray'ın kalecisi Fernando Muslera ile Rizespor'un Çek golcüsü Milan Skoda çarpıştı.

Tartışmalı pozisyonun ardından Fernando Muslera, sakatlanarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kalecinin kaval kemiğinde kırık meydana geldiği, bu nedenle sezonu kapattığı bildirildi. 

Bunun üzerine Galatasaraylı teknik adam Fatih Terim, pozisyonda yardımcı hakem tarafından ofsayt bayrağının kaldırılmamasına tepki gösterdi. 

Terim, VAR kuralına göre oyunun devam etmesi gerektiğini ancak yardımcı hakemin, iki oyuncu net ofsayt pozisyonundayken birinin ayağını kırmasına izin vermemesi gerektiğini söyledi.

Tecrübeli çalıştırıcı, "Kırılana kadar mı oynatacaksın?" diyerek yardımcı hakemi eleştirdi. 

Muslera'nın sakatlanmasına neden olan pozisyonun piero görüntüsü de yayınlandı. Pieroya göre, söz konusu pozisyonun santimetrelerle ofsayt olduğu fark edildi. 

VAR kurallarına göre, hakemlerin, net bir şekilde ofsayt olmayan pozisyonlarda bayrağı kaldırmaması ve oyunu devam ettirmesi gerekiyor.

Yorumlar (0)